Jövőre megjelenhet Jean-Luc Godard új filmje
Vissza

Jövőre megjelenhet Jean-Luc Godard új filmje

Jean-Luc Godard rendező új nagyjátékfilmje már az utómunkálatok fázisánál tart, a film várhatóan 2018-ban elkészül – jelentette be a Wild Bunch francia filmforgalmazó. A rendező utolsó alkotását, a Godard: Búcsú a nyelvtől című nagyjátékfilmet, négy éve mutatták be a cannes-i fesztiválon.

Az új film ideiglenes címe Le livre d'images, a forgatókönyv az Image et parole címet viselte. A szaksajtó szerint az alkotás az arab világra reflektál, ám ezt az információt a forgalmazó nem erősítette meg.

A francia új hullám meghatározó alakja, megközelítőleg 50 film rendezője, köztük A megvetés és a Bolond Pierrot című alkotások, jelenleg Svájcban él elszigetelten, ritkán ad interjúkat. A rendező 2014 májusában nem ment el Cannes-ba átvenni a zsűri különdíját a legutóbbi filmjéért, a Godard: Búcsú a nyelvtől című alkotásáért.

Jean-Luc Godardról Michel Hazanavicius rendező készített filmet, a Le redoutable szeptember 13-tól látható a francia mozikban. A film Jean-Luc Godard (Louis Garrel francia színész alakítja) és felesége, Anne Wiazemsky életét mutatja be 1967 és 1970 között.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Júliusban kezdik a Békási út ...
Rendezvényajánló
Az amerikai filmakadémia kiáll korábbi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ