Jóváhagyták a Kolozs megyei regionális sürgősségi kórház megvalósíthatósági tanulmányát
Vissza

Jóváhagyták a Kolozs megyei regionális sürgősségi kórház megvalósíthatósági tanulmányát

Jóváhagyta pénteken a nemzeti érdekeltségű munkálatokat elbíráló minisztériumközi tanács a Kolozs megyei regionális sürgősségi kórház építésének megvalósíthatósági tanulmányát – közölte az egészségügyi tárca.

A Kolozs megyei regionális sürgősségi kórház 849 ágynak ad majd helyet, és alkalmas lesz a magasszintű technológiát igénylő, bonyolult esetek ellátására. Az egészségügyi létesítmény Szászfenes községben épül majd fel, az egészségügyi tárca által adminisztrált területen. A beruházás összege hozzávetőleg 500 millió euró, ennek javát állami költségvetésből fedezik az egészségügyi minisztériumon keresztül.

Sorina Pintea egészségügyi miniszter közölte, a következő lépés a beruházás műszaki-gazdasági mutatóinak jogszabályba foglalása, ezt követően ki lehet írni a versenytárgyalást a tervekre, illetve a kivitelezésre. Közben a jászvásári, illetve a krajovai regionális sürgősségi kórház építését előkészítő lépéseket is megteszik, tette hozzá a miniszter. 

A három projekt megvalósítását egy júniusi megállapodás értelmében az Európai Befektetési Bank szakemberei segítik tanácsadással.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Négyen a nagyágyon: Cumikaland
Nyihaha
Bundesliga: ötgólos különbségek az élen ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Örökballagók
  • Kedves végzősök!
  • Ballagás 2020 – otthon, lélekben ...
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?