Jótékonysági disznótorra várják az érdeklődőket Torockón
Vissza

Jótékonysági disznótorra várják az érdeklődőket Torockón

Fogd meg te is a malac farkát címmel szerveznek jótékonysági disznótort szombaton Torockó főterén, amelynek célja a településen működő Kis Szent Teréz Gyermekotthon lakóinak támogatása. A tordaszentlászlói szervezők negyedszer invitálják disznóvágásra a lehetséges támogatókat – és nem csak –, hogy a hagyományos disznótoron megismerkedhessenek a gyermekotthon lakóinak helyzetével, vagy egyszerűen csak jó hangulatú rendezvényen vegyenek részt.

A koronavírus járvány miatt idén igencsak megcsappant a torockói gyermekotthon támogatása, ezért is jól jönne, ha idén nagyobb létszámban látogatnának ki az érdeklődő támogatók, de persze nem elvárás az adományozás – tudtuk meg. A tordaszentlászlói szervezők ugyan igyekeznek folyamatosan biztosítani a gyermekotthon lakói számára a hiányzó élelmiszerkészletet, a téli fűtéshez szükséges tűzifát, és persze az adventi időszakban levágott disznó húsát is az otthon lakóinak étkeztetésére ajánlják fel, de úgy tűnik, ezúttal ez nem bizonyul elégségesnek. Igazi közösségi összefogásról van szó, hiszen a hentesek önkéntes alapon dolgoznak, és az ilyenkor kínált kalácsot, fánkot is tordaszentlászlóiak sütik. A Torszentlászlói Református Egyház is igyekszik hozzájárulni az esemény sikeréhez, gyümölcsöt, zöldséget ajánlanak fel a disznóvágást követő disznótoros ebédhez, amelyre rendszerint Magyarlónáról és Magyarfenesről is érkeznek.

A koronavírus-járvány miatt elmaradt külföldi támogatásokat nélkülöző gyermekotthon anyagi helyzete egyre nehezebbé válik. A tűzifájuk is csak január közepéig biztosított és az élelmiszerkészletük is igencsak szegényes – jutott a tudomásunkra. De nem is december számukra a kritikus időszak, mert ilyenkor az ünnepek apropóján érkeznek felajánlások, hanem február végétől májusig kénytelenek nagyon beosztani a rendelkezésükre álló készleteket. A otthonban élő 8-14 éves gyermekek ugyan ruhaneművel el vannak látva, hiszen a kinőtt darabokat elöröklik a kisebbek, viszont új fehérneműre mindig szükség van.

Akik nem tudnak részt venni a járványügy előírásoknak megfelelő hétvégi eseményen, de mégis támogatnák a gyermekotthont, azok a Tordaszentlászlói Református Egyházközség lelkészével, Balázs Attilával léphetnek kapcsolatba, hogy adományuk célba érjen.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Oltásbizottság: több mint 300 ezren ...
A miniszterelnöknek is beadták a ...
Komoly műszaki gondok a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ