Johannis üdvözölte a vallásszabadság erdélyi törvénybe iktatásának 450. évfordulóját
Vissza

Johannis üdvözölte a vallásszabadság erdélyi törvénybe iktatásának 450. évfordulóját

Közleményben üdvözölte pénteken Klaus Johannis a vallásszabadság erdélyi törvénybe iktatásának 450. évfordulóját. Az államelnök szerint ez az évforduló azt üzeni azoknak, akik a hitben az ember szellemi kiteljesedését látják, hogy a vallásszabadság az emberiség alappillére. Johannis szerint a lelkiismereti és a vallásszabadság olyan történelmi kiteljesedés, amelyet áldozatok árán nyert el, védelmezett és fejlesztett ki a társadalom.

"A román nemzet jövőjének ezeken az európai humanista értékeken kell alapulnia" - olvasható a közleményben, amelyet az elnöki hivatal bocsátott ki.

Amint arról korábban tudósítottunk, a Magyar Unitárius Egyház kedden bejelentette: a vallásszabadság évének nyilvánította 2018-at, és azzal a kéréssel fordult a magyar Országgyűléshez, Románia parlamentjéhez és az Európai Parlamenthez, hogy nyilvánítsák január 13-át a vallásszabadság napjává.

A jubileumot ma Tordán ünnepli meg az unitárius egyház, ebből az alkalomból emlékművet avatnak a 450 évvel ezelőtt tartott országgyűlésnek otthont adó római katolikus templom kertjében.

 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Részvételre és lelkiismeret szerinti ...
Nagy erejű tornádó söpört végig Kanada ...
Káposztás batyu

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ