Johannis: teljesen időszerűtlen január elsejétől bevezetni az adóügyi intézkedéseket
Vissza

Johannis: teljesen időszerűtlen január elsejétől bevezetni az adóügyi intézkedéseket

Klaus Johannis államfő hétfő este úgy nyilatkozott, hogy a kormány által tervezett adóügyi intézkedések 2018. január elsejétől történő bevezetése „teljesen időszerűtlen”. Az elnök azt mondja, elemzéseket, hatástanulmányokat kell készíteni, ami miatt „jelentős halasztás” szükséges.

Johannis azt mondja, az elmúlt napok történései beigazolták a kormány tervei kapcsán korábban megfogalmazott véleményét. „Szkeptikusan nyilatkoztam az adóügyi törvényekben tervezett módosítások kapcsán. A PSD viselkedését adópolitikai ugrabugrálásnak neveztem, és mindaz, amit ma (hétfőn – szerk. megj.) is hallottam, megerősít abban, hogy pontos volt az értékelésem. Egy határozott kormányt szerettem volna látni, amelyik komoly elemzéseket végez, szakértők bevonásával. Nem láttam ilyesmit, csak találkozókat ugyanazon politikusok között, akik ugyanazzal a véleménnyel távoztak” – fejtette ki az államfő.

Arra az újságírói kérdésre, hogy tárgyalt-e még a témában Mihai Tudose miniszterelnökkel, nemmel válaszolt.

„Nem beszéltem többet a kormányfővel, de azt láttam, hogy a kezdeményezőn kívül mindenki ellenzi a módosításokat. Ezen el kellene gondolkodnia mindenkinek, aki hasonló módosításokat akar” – kommentált az államfő, aki szerint „jelentős halasztás” szükséges.

„Teljesen, de teljesen időszerűtlen megcélozni a gyakorlatba ültetésre a 2018. január elsejei időpontot” – összegzett Klaus Johannis.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Európa Liga: visszavágók következnek a ...
Iskolai bántalmazás: van okunk az ...
Szabó István nem veszi át a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ