Johannis: Huszonnyolc év után még mindig azt kiáltjuk, „Le a kommunizmussal!”
Vissza

Johannis: Huszonnyolc év után még mindig azt kiáltjuk, „Le a kommunizmussal!”

Huszonnyolc évvel ezelőtt, 1989 decemberében is azt kiáltották a románok, hogy „Le a kommunizmussal!”, akárcsak ma. Legyen ez figyelmeztető jelzés politikusainknak arra, hogy elérkezett az idő végképp szakítani a múlttal – fogalmazott a forradalom évfordulója alkalmával közzétett üzenetében Klaus Johannis államfő.

A forradalom eszméinek tisztelete egyet jelent a jogállam intézményeinek, a szabadságjogok és demokrácia értékeinek védelmével, az állampolgárok tiszteletével – fogalmazott az államfő Facebook-üzenetében.

Hangsúlyozza: a forradalom ügyének kivizsgálását le kell zárni, az 1989 decemberében elkövetett gyilkosságokért, visszaélésekért a felelősöket meg kell büntetni.

„Huszonnyolc évvel a román forradalom után fejet hajtok mindazok előtt, akik szembefordultak az önkényuralommal, harcba szálltak a szabadságért, demokráciáért. Ők a mi hőseink, akik bátorságának és áldozatkészségének köszönhetően lehetővé vált a felszabadulás csodája, amely fordulópontot jelent történelmünkben. Sokat vártuk, hogy az igazságra napfény derüljön. A forradalom eseményeinek kivizsgálását le kell végre zárni, a bűnösöket előállítani és megbüntetni, csak így szolgáltathatunk igazságot a forradalom mártír hőseinek”, fogalmazott Johannis.


 

 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Ismét kitakarították a Tordai-hasadékot
Várják a jelentkezőket a 4. Kalotaszegi ...
Ismét nemet mondott a bíróság a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ