Johannis: ha ez a kormány is megbukna, felmerülne a kérdés, hogy a PSD képes-e kormányozni
Vissza

Johannis: ha ez a kormány is megbukna, felmerülne a kérdés, hogy a PSD képes-e kormányozni

Ma Klaus Johannis államfő Krajován úgy nyilatkozott: abban az esetben, ha a jelenlegi kabinet is megbukna, komolyan felmerülne benne a kérdés, hogy képes-e kormányozni a Szociáldemokrata Párt (PSD). Megjegyezte, egy technokrata kormány sem lenne hosszú távú megoldás.

„Azt gondolom, hogy a kormányfő jóhiszemű, és hatékony csapatot akar. Ugyanakkor a románok és én egy éve várjuk, hogy a PSD érzékelhető eredményekkel rukkoljon elő, és ha ehhez kormányátalakításra van szükség, akkor legyen kormányátalakítás” – válaszolta Románia elnöke a kormányátalakítással kapcsolatos újságírói kérdésre.

Az államfőt arról is faggatták, hogy amennyiben Mihai Tudose lemond, jelöl-e még egy PSD-s kormányfőt.

„Nagyon komolyan kell vennünk ezt. Ha a jelenlegi kabinet is megbukna, komolyan felmerülne bennem a kérdés, hogy képes-e a PSD kormányozni. Jelenleg még nem tartunk itt” – fejtette ki.

Johannis ugyanakkor elutasította egy technokrata kormány kijelölésének a lehetőségét. „Egy technokrata kormány nem hosszú távú megoldás. Akkor is ezt mondtam, amikor kineveztem egy szakértői kabinetet. Az akkor elfogadható megoldás volt. Most csak rövid idővel vagyunk a választások után, van egy párt, amelyik megnyerte a választásokat, most csak teljesítenie kellene. Minden egyéb csak gyermekes hozzáállás, aminek nincs értelme. Aki nyert, az végezze a dolgát, kormányozzon, teljesítsen” – szögezte le Klaus Johannis.

Megjegyezte egyúttal, hogy az elmúlt időszakban nem egyeztetett Liviu Dragneával, a PSD elnökével.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Elhunyt Kulcsár Győző
A nacionalista nézeteiről ismert Mircea ...
Az alkotmánymódosítás megszavazására ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ