Johannis csak december 1. után hoz döntést a két miniszterről
Vissza

Johannis csak december 1. után hoz döntést a két miniszterről

Klaus Johannis államfő csütörtökön bejelentette: csak december 1–2., vagyis a centenáriumi ünnepségek után hoz döntést a második kormányátalakításról, vagyis a fejlesztési és a közlekedésügyi miniszteri tisztség betöltőjének kilétéről.

„A PSD a harmadik kormányánál tart, pedig még két év sem telt el. Rengeteg minisztert lecseréltek. Megszámoltam őket, nem fogják elhinni, 70 politikus van, aki miniszter vagy miniszter volt ezekben a kormányokban. Így nem lehet kormányozni, lehetetlenség egész álló nap minisztereket cserélgetni, mert a PSD ezzel foglalkozik. Hogyan tudnánk azt hinni, hogy működik a kormány, ha egy hét alatt két kormányátalakítást hajt végre? Én nem járulok hozzá egy ilyen kormányzáshoz, ami a körhintához hasonlít. E tekintetben, legyen tiszta, ezen a héten már nem lesz minisztercsere, és ezt a dolgot, amit ma javasoltak nekem, leghamarabb a centenáriumi ünnepségek és december 1-je után fogom megvizsgálni. Addig nem történik semmi. December 1. után beszélhetünk, ha úgy alakul. Addig nem cserélünk le minisztereket” – szögezte le Klaus Johannis.

Arra az újságírói kérdésre, miszerint a PSD esetleg alkotmánybírósághoz fordulhat, az államfő megjegyezte: „Nem tudom, mit tudnak felhozni, de én arra kérném őket, hogy a körhintázás folytatása helyett kormányozzanak is. Ez a felfüggesztősdi kezd közhellyé válni. Nem féltem és nem félek ilyesmitől, és az alkotmánybíróságtól sem. Valamennyi tettem alkotmányos keretek között van. Hogy nem tetszik nekik, az más dolog, de egyetlen cselekedetem sem lép túl az alkotmányos kereteken”.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Feljelentették Băsescut újabb ...
RMDSZ: a nép ügyvédje közbelépését ...
A fehér sport híreiből: döntők, ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ