Johannis Adina Florea kinevezéséről a DNA élére: vizsgálatot kértem
Vissza

Johannis Adina Florea kinevezéséről a DNA élére: vizsgálatot kértem

Ma Klaus Johannis államfő Adina Floreának az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) élére történő kinevezése kapcsán úgy nyilatkozott, nem engedi meg, hogy Románia visszalépéseket tegyen a korrupcióellenes küzdelem terén, és vizsgálatot kért a javaslat törvényessége kapcsán.

„Románia nem tehet visszalépéseket a korrupcióellenes küzdelem terén, és én nem fogok ilyesmit elfogadni. Ehhez a DNA-nak egy független vezetőre van szüksége. Nem tehetünk visszalépéseket, ahol Románia előrelépéseket regisztrált. Van egy negatív véleményezésünk a CSM-től, amely olyan dolgokat tartalmaz, ami el kell hogy gondolkoztasson. Addig is arra kértem az illetékes osztályt, hogy vizsgálja meg ennek a javaslatnak a törvényességét. De semmi nem fogok elfogadni, ami visszalépést jelent a korrupcióellenes küzdelem terén” – szögezte le Johannis Brüsszelben, újságírói kérdésre válaszolva.

Hozzáfűzte: „Nem ismerem az illetőt, és nem is hiszem, hogy fontos lenne ismernem. Tanulmányozom a dokumentumokat, aztán még beszélünk erről”.

Tudorel Toader igazságügyi miniszter hétfőn egy Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy elküldte Klaus Johannis államfőhöz javaslatát, amelyben Adina Floreát jelöli a korrupcióellenes ügyosztály főügyészi tisztségére. Florea jelölését azonban negatívan véleményezte a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási tanács (CSM) ügyészi testülete.

Laura Codruța Kövesit 2009-ben Traian Băsescu akkori államfő úgy nevezte ki a legfőbb ügyészség élére, hogy a CSM negatívan véleményezte a jelölését.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Dana Gârbovant jelölik igazságügyi ...
Külügyminiszteri nyilatkozat a ...
Kávéházakról, törzsasztalokról, ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Haáz Sándor: A Kolozsvári Magyar Napok ...
  • Búcsú Rónai Istvántól
  • VIDEÓ - A Szentegyházi ...
  • Felavatták Dávid Ferencnek, az ...
  • Hangulatképek a Kós Károly ...