Jó hangulatú gulyásfőző verseny Nagyenyeden
Vissza

Jó hangulatú gulyásfőző verseny Nagyenyeden

Másfél évtizedes közösségi hagyományt ápoltak Nagyenyeden a tizenötödik gulyásfőző verseny megszervezésével az elmúlt hétvégén. Kezdetben a szervező a Dr. Szász Pál Magyar Közösségi Ház irányítói a Bethlen-kollégium tornakertjében szervezték meg a gyorsan népszerűvé váló rendezvényt, amely mára már átköltözött a közösségi ház udvarára. A rendezvény kitűnő bizonyítéka annak, hogy a megritkult Fehér megyei magyarság nemcsak a teremben, találkozik szívesen, hanem a szabadban is.

A közösségi ház – egyben RMDSZ-székház – tágas kertjét a megyéből érkezett tizennégy versenyző csapat lakta be, olyan messzi vidékekeről is eljöttek, mint Abrudbánya. A nagy közös bográcsban a vendégek számára is készült a jó magyaros eledelből, a báránypörköltből. Ennek alapanyagát, a két bárányt a csombordiak ajánlották fel. A délelőtt folyamán a helyi bográcsfőző csapatok illetve a vendégcsapatok tagjai kölcsönösen kóstolgatták egymás főztjét, ami mellé nyomtatónak sör vagy egy-egy jó kis enyedi vagy csombordi bor is akadt.

A hangulat egyre fokozódott, miközben a titkosan kijelölt zsűri értékelte a beadott mintákat. A legjobban végül a felvinciek, az abrudbányaiak és a gyulafehérváriak szerepeltek, nem hiába utaztak a verseny helyszínére. Díjként okleveleket (első három helyezett), valamint ajándékba hagyományos bográcsokat (üstöt) és vizes vödröket kaptak a csapatok és természetesen sok-sok dícséretet.

A díjakat Nagy Zoltán Fehér megyei RMDSZ-elnök személyesen nyújtotta át. Utána estig folytatódott a jó hangulatú mulatság, amelyen egyre csak nőtt a kóstolgatók száma, akiket nemcsak gulyással, de egy Fehér megyei vállalt jóvoltából ingyen fagylaltal is megkínáltak. 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Liviu Dragnea lemondását követelik ...
Szanyi Tibor eljárást kezdeményez ...
Kolozs megye: Év eleje óta 38 személy ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ