Jelentkezz a Problema Solvenda versenyre!
Vissza

Jelentkezz a Problema Solvenda versenyre!

Két hétig várják a középiskolások jelentkezését a Case Solvers és a Mathias Corvinus Collegium által rendezett Problema Solvenda Romania versenyre. A problémamegoldó- és történelemverseny internetes felületen zajlik 2017 február–márciusában, és fő célja újragondolni a történelmet, kiaknázni a „mi lett volna, ha” típusú szcenáriókat és megteremteni egy alternatív múltat.

Unalmas, évszámmagolós feladatok helyett a versenyzők egy történelmi szerepjáték forgatókönyvét kapják meg: valamely híres történelmi személyiség (vagy annak tanácsadója) bőrébe bújhatnak három nap erejéig, és különböző elemzési, stratégiai módszereket használva „átalakíthatják” a múltat.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is olyan középiskolás diákok jelentkezhetnek, akiket érdekel a stratégia és a problémamegoldás világa, akik fejleszteni szeretnék logikai, érveléstechnikai és prezentációs képességeiket, illetve akik pontosítani és fényesíteni szeretnének történelmi tudásukon. Az érdeklődő diákok 2017. február 26-ig regisztrálhatják háromfős csapatukat a www.problemasolvenda.com/ro/hu linken, a Jelentkezés menüpontra kattintva. A verseny döntője április 8-án, Kolozsváron zajlik, a főnyeremény pedig egy hétvége Budapesten.

A verseny három részből áll: a Problema Solvenda Romania honlapján elérhető online tréning segítségével a diákok rövid videókból és prezentációs anyagokból sajátíthatják el a problémamegoldás alapjait. Ezután következik a selejtező, amelyen a tréninganyagok alapján a részt vevő csapatok online tesztet töltenek ki. A 15 legjobb eredményt elérő csapat jut a következő fordulóba. Az online fordulóból a döntőbe bejutott legjobb csapatok a módszertani alapokat felhasználva történelmi esettanulmányt oldanak meg. Erre 72 óra áll rendelkezésükre, amelynek végén megoldásukat szakmai zsűrinek mutatják be.

A Problema Solvenda Romaniának kettős célja van: egyrészt a fiatalokkal már középiskolás korban megismertetni a problémamegoldás módszertani hátterét, másrészt bővíteni a diákok történelmi ismereteit. A verseny kívánt hozadéka ezenfelül, hogy a későbbiekben jól használható elemzői és előadói kompetenciákat sajátítsanak el a résztvevők, valamint gyakorolhassák a csapatban történő munkát.

A versennyel kapcsolatos további információkat a www.problemasolvenda.com/ro/hu vagy a Problema Solvenda Romania Facebook-oldalán találják az érdeklődők.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Romániában márciusban ...
Jövő héten vetítik Nagy Dénes filmjét a ...
Megoszlanak a vélemények a nemrég ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ