Játsszunk pénztárasdit: gyors fizetés a hipermarketben
Teljesen automata „önfizető” pénztárak a kolozsvári Carrefournál
Teljesen automata „önfizető” pénztárak a kolozsvári Carrefournál
Vissza

Játsszunk pénztárasdit: gyors fizetés a hipermarketben

Ha azok közé tartozik, akiknek kínszenvedés a sorban állás, akkor jó hírrel szolgálhatunk: a Carrefour kolozsvári hipermarketében is önfizető pénztárakat szerel fel. Itt maga a vásárló fogja ellátni a pénztáros szerepét. Mi magunk olvastatjuk le a kiválasztott termékek árkódját, és a végén ugyanitt fizetünk. Szépséghiba, hogy a rendszer készpénzt nem fogad el, és a brassói üzletben már tavaly beüzemelt pénztáraknál az áruk rakodására csak szűkös hely áll rendelkezésre, ám ugyanakkor valóban gyors – ha nem másért, hát azért, mert a vásárlók zöme idegenkedik tőle, így az önfizetőknél szinte mindig mi lehetünk az elsők a „sorban”. A kolozsvári Auchan korábban bevezetett hasonló szolgáltatása csak félmegoldás, viszont készpénzzel is fizethetünk: továbbra is ki kell állnunk a pénztári sort, és az ott kapott cetlivel csak fizetni fogunk egy gépnél, az ott kapott nyugtával pedig kilépünk a rendszerből.

Túlzsúfoltak a kolozsvári bevásárlóközpontok

Tegye fel a kezét, akit őrületbe tud kergetni a hipermarketek és szupermarketek hemzsegő vásárlótömege. Elég lesz csak az egyiket... Mintha folyton több szabadnapos ünnep következne vagy egyenesen világvége, folyamatosan annyian vásárolnak a kolozsvári hipermarketekben. Az már egészen biztos, hogy hétvégéken épeszű ember ha csak halvány módja van rá, elkerüli még a környékét is ezeknek az üzletházaknak, főleg télen, tavasszal és … ősszel, amikor gyakorlatilag korzóvá változnak, de hétköznap is hasonló a helyzet délután fél 5 és 8 óra között, amikor Kolozsvárról tartanak hazafelé (Kisbács, Szászfenes, Apahida, Kajántó és a távolabbi falvakba) a városban dolgozók tízezrei, és még beugranak elintézni a bevásárlást. Mit is tehetnének? Hiszen ezeken a ma már 10-30 ezer lakost számláló településeken – amelyeket gyűjtőnéven Kolozsvár hálószobáiként is emlegetnek – sem zajlott megfontolt tervezés az újonnan épült lakónegyedek esetében, így például egész Szászfenesre gyakorlatilag egyetlen szupermarket jut, a lakosságszám alapján bátran városnak is beillő nagyközség közepe táján 1-1,5 éve megnyitott Lidl, ami édeskevés ahhoz, hogy egy ekkora településnek akár csak a felét is kiszolgálhassa. Kapóra jönnek tehát a szászfenesi (vagy ahova ebbe az irányba szintén tömeges ingázás zajlik naponta: tordaszentlászlói, magyarfenesi, gyalui, magyarkapusi stb.) otthonukba tartók számára a Kolozsvár nyugati kijáratánál sorakozó bevásárlóközpontok. 

{Tovább olvasható még 691 szó.}
Kiutat keresve próbálkoztam reggel vásárolni, lehetőleg úgy, hogy legkésőbb 10 órára már a pénztárnál állhassak. Igen ám, de akkor meg a profitjukból igencsak takarékosan gazdálkodó pénznyelő üzletházak közel negyven pénztáruk közül alig 6-7-et nyitnak ki, nehogy túl sok alkalmazottat kelljen fizetni, így aztán ha a zsúfoltságot sikerül is elkerüln
Ha érdekli a teljes történet, legyen prémium tag vagy ha már az, 

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Holnap Keresztelő Szent János főünnepe
Olgi néni, Görögország, Isztambul és ...
Továbbra sincs megoldás az egyetemi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ