Játsszunk pénztárasdit: gyors fizetés a hipermarketben
Teljesen automata „önfizető” pénztárak a kolozsvári Carrefournál
Teljesen automata „önfizető” pénztárak a kolozsvári Carrefournál
Vissza

Játsszunk pénztárasdit: gyors fizetés a hipermarketben

Ha azok közé tartozik, akiknek kínszenvedés a sorban állás, akkor jó hírrel szolgálhatunk: a Carrefour kolozsvári hipermarketében is önfizető pénztárakat szerel fel. Itt maga a vásárló fogja ellátni a pénztáros szerepét. Mi magunk olvastatjuk le a kiválasztott termékek árkódját, és a végén ugyanitt fizetünk. Szépséghiba, hogy a rendszer készpénzt nem fogad el, és a brassói üzletben már tavaly beüzemelt pénztáraknál az áruk rakodására csak szűkös hely áll rendelkezésre, ám ugyanakkor valóban gyors – ha nem másért, hát azért, mert a vásárlók zöme idegenkedik tőle, így az önfizetőknél szinte mindig mi lehetünk az elsők a „sorban”. A kolozsvári Auchan korábban bevezetett hasonló szolgáltatása csak félmegoldás, viszont készpénzzel is fizethetünk: továbbra is ki kell állnunk a pénztári sort, és az ott kapott cetlivel csak fizetni fogunk egy gépnél, az ott kapott nyugtával pedig kilépünk a rendszerből.

Túlzsúfoltak a kolozsvári bevásárlóközpontok

Tegye fel a kezét, akit őrületbe tud kergetni a hipermarketek és szupermarketek hemzsegő vásárlótömege. Elég lesz csak az egyiket... Mintha folyton több szabadnapos ünnep következne vagy egyenesen világvége, folyamatosan annyian vásárolnak a kolozsvári hipermarketekben. Az már egészen biztos, hogy hétvégéken épeszű ember ha csak halvány módja van rá, elkerüli még a környékét is ezeknek az üzletházaknak, főleg télen, tavasszal és … ősszel, amikor gyakorlatilag korzóvá változnak, de hétköznap is hasonló a helyzet délután fél 5 és 8 óra között, amikor Kolozsvárról tartanak hazafelé (Kisbács, Szászfenes, Apahida, Kajántó és a távolabbi falvakba) a városban dolgozók tízezrei, és még beugranak elintézni a bevásárlást. Mit is tehetnének? Hiszen ezeken a ma már 10-30 ezer lakost számláló településeken – amelyeket gyűjtőnéven Kolozsvár hálószobáiként is emlegetnek – sem zajlott megfontolt tervezés az újonnan épült lakónegyedek esetében, így például egész Szászfenesre gyakorlatilag egyetlen szupermarket jut, a lakosságszám alapján bátran városnak is beillő nagyközség közepe táján 1-1,5 éve megnyitott Lidl, ami édeskevés ahhoz, hogy egy ekkora településnek akár csak a felét is kiszolgálhassa. Kapóra jönnek tehát a szászfenesi (vagy ahova ebbe az irányba szintén tömeges ingázás zajlik naponta: tordaszentlászlói, magyarfenesi, gyalui, magyarkapusi stb.) otthonukba tartók számára a Kolozsvár nyugati kijáratánál sorakozó bevásárlóközpontok. 

{Tovább olvasható még 691 szó.}
Kiutat keresve próbálkoztam reggel vásárolni, lehetőleg úgy, hogy legkésőbb 10 órára már a pénztárnál állhassak. Igen ám, de akkor meg a profitjukból igencsak takarékosan gazdálkodó pénznyelő üzletházak közel negyven pénztáruk közül alig 6-7-et nyitnak ki, nehogy túl sok alkalmazottat kelljen fizetni, így aztán ha a zsúfoltságot sikerül is elkerüln
Ha érdekli a teljes történet, legyen prémium tag vagy ha már az, 

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Harag György „a kíváncsiság, a ...
VIDEÓ - Színpad épül a Főtéren. Mire ...
Cannes – A Kritikusok hete is ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ