Ivartalanítással is csökkentené a kóbor kutyák számát Sepsiszentgyörgy önkormányzata
Vissza

Ivartalanítással is csökkentené a kóbor kutyák számát Sepsiszentgyörgy önkormányzata

Sepsiszentgyörgy önkormányzata kiemelten fontosnak tartja a kóbor kutyák számának csökkentését a város területén, ezért különböző megoldásokkal próbálja megfékezni az ebek szaporodását.

Július 16-án és 17-én az Őrkő negyedi szabadon kószáló ebek ingyenes ivartalanítására került sor az önkormányzat megbízásából. A bukaresti Paumy Med Vet klinika állatorvosa és orvosi csapata által végzett beavatkozás nem zajlott zökkenőmentesen, ugyanakkor a két nap alatt 23 kutyát sikerült ivartalanítani a negyedben. Szakértő becslése szerint ennek következtében akár évi 100-200 újabb szabadon kószáló kutyával lehet kevesebb. Emellett, az Őrkőn kóborló kutyák számának csökkentése végett idén összesen 35 kutyát a szépmezői kutyamenhelyre szállítottak az intézmény alkalmazottai. A létesítmény befogadóképességét figyelembe véve, az önkormányzat a jövőben is tervezi az őrkői kutyák menhelyen való elhelyezését.

Hogy továbbra is megelőzhető legyen a kutyák szaporodása a negyedben, a jobb körülmények között tartott kutyákat a menhely alkalmazott állatorvosa ivartalanítaná, ezt követően pedig visszavinnék őket a gazdájuknak.

Az önkormányzat 2017-ben kutyaszámlálással egybekötött kedvezményes ivartalanításra vonatkozó programot szervezett, ennek célja is az volt, hogy visszaszorítsa a város magán-, illetve közterületein levő, nem fajtiszta ebállomány szaporodását.

EZ ÉRDEKELHETI
ÉLETMÓD ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Oltean Csongor: Románia nem tartja ...
Borboly Csabát is megbírságolta a ...
Nézőpontok

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ