IV. liga, 24. forduló: Az élen változatlan a helyzet
Vissza

IV. liga, 24. forduló: Az élen változatlan a helyzet

Nem történt sok változás a táblázat élén a múlt heti forduló után a Kolozs megyei labdarúgó IV. ligában. Továbbra is az a három csapat törekszik a feljutásra, amely az ősszel is harcolt az elsőségért. A 24. fordulóban mindhárom együttes győzött.

ERKEDI CSABA

Legnehezebb dolga, annak ellenére, hogy otthon játszott, éppen a listavezető Szászfenesi SK alakulatának volt. A hazaiak az első 45 percben két góllal terhelték meg az Apahidai Sporting hálóját. A vendégeknél hiányzott Bondor gólkirály, nélküle általában nehezen boldogul a Sporting (két évig Szamosújvárott, az Atletic Olimpianál szerepelt).

Nehezen, de megérdemelten győzött Alsódetrehemben a Dési Szamos, amely 2–0-s félidő után 3–2 arányban nyert. A désieknek ez volt az első játéka az új edző, Ionuţ Podină vezetésével, aki azért nem mondott le a pályán való szereplésről sem.

Fölényes sikert aratott otthon az utóbbi időben gyengélkedő Nagyiklódi Egyesülés. George Cotuţ mester tanítványai nem kevesebb mint kilenc gólt rúgtak a Dési CFR gárdájának. A vendégek térfélcsere után teljesen összeestek. Három labdarúgó – Cosoruş, Săvan és Coroian – egyaránt két találattal járultak hozzá együttesük bravúrjához. A többi gólok szerzője Cupşa, Danciu és Porumb volt. A végeredmény: Nagyiklódi Egyesülés–Dési CFR 9–1 (3–1).

Meglepetést okozott Gyaluban a Mezőszopori Jövő, amely döntetlenre játszott a hazai pályán mindig jól szereplő Szamos együttesével. Ezúttal a hazaiaknak csak egy pont jutott, miután a csata 1–1 (0–1) arányú döntetlennel végződött. A gyaluiaknak csak a 83. percben sikerült egyenlíteniük Gherman góljával. Tét nélküli összecsapáson Tordaszentmihályon a helyi Aranyos 2–1 (2–0) arányban bizonyult jobbnak a Szamosújvári Atletic Olimpia csapatával szemben. Kilin Csaba klubelnök labdarúgói az idei tavaszon nem nagyon remekelnek idegenben, az év elején teljesen felújított gárda nem talál magára. A menet utolsó meccsén a szászfenesi pályán: Kolozsvári Supporter 2.0–Dési Egyesülés II. 0–3 (0–2). A „hazaiak” ezúttal is ificsapattal álltak ki. A Szamosújvárnémeti Sas és az Aranyosgyéresi MSC szabadnapos volt.

Az élen változatlan a helyzet, első a Szászfenesi SK 60 ponttal, második a Dési Szamos 56-tal, míg a Nagyiklódi Egyesülés a harmadik helyet foglalja el 55-tel, 14 ponttal megelőzve a 4. helyen levő Tordaszentmihályi Aranyos alakulatát.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Jereván és Tbiliszi: nyolc nap alatt az ...
Magyar filmek is indulnak a szarajevói ...
Folyó menti szeméthegyek miatt ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ