IV. liga, 2. forduló: Meglepetés Aranyosgyéresen
Vissza

IV. liga, 2. forduló: Meglepetés Aranyosgyéresen

Nem szűkölködött meglepetésekben a Kolozs megye IV. liga labdarúgó-bajnokságának második fordulója. Nem hiányoztak a kellemetlenségek, az incidensek sem. Különösen az Aranyosgyéresen rendezett MSC–Szamosújvári Atletic Olimpia mérkőzés bővelkedett ilyen eseményekben.

ERKEDI CSABA

A találkozó a vendégek 3–2 (1–1) arányú győzelmével ért véget, miután a gyéresiek a 89. percben 2–1-re vezettek. A Szamos menti gárda góljait a Magyarláposról hazatért Szabó Mihály, Cosmin Mureşan és Dani Zoltán rúgta. Az MSC vezetői nem voltak megelégedve Cristian Maghiar játékvezetővel (az első félidőben egy tizenegyest ítélt a vendégek javára), és a találkozó végén azzal fenyegették a Kolozs Megyei Labdarúgó Testületet, hogy visszavonulnak a IV. ligából. Lehetséges, hogy a 3. fordulóban már nem szerepelnek. Vali Şandru edző is bírálta a középbíró teljesítményét. A valóság az, hogy a hazaiak egyszerűen kiengedték a kezükből a győzelmet, hiszen Kilin Csaba együttese a hajrában egyenlített, és a hosszabbításban szerezte meg mindhárom pontot. Ez váltotta ki a helyiek elégedetlenséget, miközben az első fordulóban nem játszott Atletic Olimpia megszerezte az idény első sikerét.

A menet további összecsapásait már jobb körülmények között rendezték, általában a papírforma szerint alakultak az eredmények, de azért külön is kiemeljük az újonc Dési Szamos remek szereplését, két forduló után az együttes már el is helyezkedett a táblázat élére, méghozzá úgy, hogy eddig gólt sem kapott.

További eredmények: • Dési CFR–Dési Szamos 0–3 • Apahidai Sporting–Alsószopori Jövő 2014 5–1 • Szamosújvárnémeti Sas–Dési Egyesülés II. 1–1 • Szászfenesi SK–Supporter 2.0 4–4 • Nagyiklódi Egyesülés–Gyalui Szamos 5–3 • Szamosújvári Armenopolis–Alsódetrehemi Egyesülés 1–2; a Tordaszentmihályi  Aranyos szabadnapos volt.

Két forduló után az első helyen a Dési Szamos áll 6 ponttal és 8–0-s gólaránnyal, míg második az Apahidai Sporting ugyancsak 6 ponttal és 8–1-es gólaránnyal. A harmadik hely birtokosa a hasonlóképpen jól induló Nagyiklódi Egyesülés, amely szintén 6 pontot gyűjtött be, gólaránya 7–4.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Paul McCartney musicalt ír egy ...
A világ tetején
A köztes lét földjén

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ