Ismét felborította a reptér programját a köd
Csak délután jár le a sárga figyelmeztetés
Csak délután jár le a sárga figyelmeztetés
Vissza

Ismét felborította a reptér programját a köd

A Kolozsvári Nemzetközi Repülőtér hat járatát befolyásolta a csütörtök reggelre leszállt sűrű köd, egyes gépek késése eléri a három órát is. A légikikötő illetékesei szerint a jászvásári, a bukaresti, a temesvári és a bécsi járatokról van szó.

„A bécsi repülőgép várhatóan 11:45 órakor, tehát három órás késéssel száll majd fel, miközben a bukaresti gép, amelynek 8:30 órakor kellett volna leszállnia a kolozsvári reptéren, várhatóan alig 11:20 órakor ér földet” – tájékoztattak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) ma tizenegy megyére adott ki sárga figyelmezetést a sűrű köd miatt, amely 13 óráig érvényes Máramaros, Kolozs, Szilágy, illetve Beszterce-Naszód megyében. A látási viszonyok 200 méter alá csökkenhetnek, elszórtan pedig még az 50 métert sem érik el.

A Bihar és Hunyad megyére kiadott figyelmeztetés eközben már 12 órakor lejár, míg a meteorológusok szerint Fehér, Hargita, Iași, Botoșani és Galac megyében már 11 órára felszáll a sűrű köd.

A köd nem csak a légi forgalmat befolyásolja, hanem a közúti közlekedést is. Az A1-es jelzésű autópályán Nagyszeben és Déva, a 309–369 kilométerek között sűrű köd van, a látási viszonyok nem érik el a 100 métert – közölte a Román Rendőrség közlekedési központja. Tájékoztatásuk szerint hasonlóképpen sűrű köd van az A3-as sztráda Torda és Gyalu közötti szakaszán, és az E60-as jelzésű európai besorolású úton, Marosvásárhely és Kolozsvár között – Radnót környékén például a látási viszonyok helyenként alig érik el a 30 métert.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Holnap a Szentháromság búcsús főünnepe
Angyali ördögmese a patáraesett ...
Londonka eszponka

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Erre költik a magyarországi támogatást: ...
  • Próbacikk
  • A kántor feladata: Isten dicsőítése
  • „Itt a tudomány és a vallás kéz a ...
  • BAJNOK A KOLOZSVÁRI CFR 1907!