Ismert a röplabda A1-bajnokságok menete
Vissza

Ismert a röplabda A1-bajnokságok menete

A Román Röplabda Szövetség (FRV) székházán megejtették az új idény mérkőzéseinek sorsolását.

(erkedi, póka)

A férfi élvonalban 12 csapat szerepel, közöttük három Kolozs megyei: a Dési Egyesülés, a Kolozsvári Universitatea Sportklub és az újonc Aranyosgyéresi MSC. Az új bajnokság október 13-án kezdődik és 2019. május 14-én ér véget. Utána egy újabb „minibajnokság” kezdődik, külön a felsőházban és külön az alsóházban végzett együttesekkel. Az új évad első fordulójában a következő Kolozs megye érdekeltségű mérkőzésekre kerül sor: Dési Egyesülés–Bukaresti Steaua, Krajovai U MSC–Kolozsvári Universitatea Sportklub és Galaci Arcada–Aranyosgyéresi MSC.

Körzetünk együttesei július végén kezdik el a felkészülést a 2018–2019-es bajnokságra. Elsőként a désiek látnak hozzá a nyári edzésekhez.

A női A1-osztályú bajnokságban a Kolozsvári Universitatea Sportklub a Marosvásárhelyi Medicina ESK otthonában kezd.

A Kolozsvári Universitatea Sportklub honlapja közlése szerint két játékos erősíti a következő idényben a csapatot, mindkettő visszatérő. A Désen, 1984. szeptember 27-én született Marius Antoniu Şoloc 11 dinamós év után tér haza. A kereken 2 méter magas center 2003 és 2007 között volt a kolozsváriak játékosa. A dési röplabdázó 2010-ben Román Kupát, előtte egy évvel bajnoki ezüstérmet szerzett csapatával, a Bukaresti Dinamóval, ezen kívül van még négy felnőtt és egy junior bajnoki bronzérme.

Vlad Negrean két idényben volt a kolozsváriak játékosa (2015–2017), a zilahi sportoló a Nagybányai Ştiinţa Explorări-től érkezik vissza az U-hoz. Negrean 1987. április 16-án született, 190 cm magas.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Júliusban kezdik a Békási út ...
Rendezvényajánló
Az amerikai filmakadémia kiáll korábbi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ