Iráni és iraki migránsok próbáltak Romániába szökni
Vissza

Iráni és iraki migránsok próbáltak Romániába szökni

Nyolc iráni és három iraki állampolgárt füleltek le a temesvári határrendészek. A külföldiek épp Szerbiából próbáltak illegálisan bejutni Romániába két török állampolgár segítségével.

A Temes megyei Torontálkeresztes határrendészei múlt hétvégén az éjjellátó kamera segítségével lettek figyelmesek egy 11 személyből álló csoportra, amely a szerb határ felől Romániába haladt.

A rendőrök észrevették, hogy a csoport addig nem mozdult, amíg a közelbe meg nem érkezett egy gépkocsi, amely felvette az embereket. A határrendészek leállították a járművet, a migránsokat pedig bevitték a rendőrségre, kihallgatásra.

A hatóság emberei kiderítették, hogy a csoportban iraki és iráni állampolgárok voltak, öt férfi és három nő, 22 és 42 év közöttiek, illetve négy kiskorú, 4, 8, illetve 16 évesek.

Arra is fény derült, hogy a gépkocsi vezetője és a mellette utazó személy egy 19 és egy 25 éves, Romániában élő török állampolgár volt.

Mint kiderült, az iráni és iraki állampolgárok illegálisan próbálták átlépni a szerb–román határt, és Nyugat-Európa valamelyik országába próbáltak eljutni török vezetőik segítségével.

Az ügyben a 11 migráns ellen államhatár illegális átlépése, a két török állampolgár ellen pedig embercsempészet miatt indult eljárás. Ugyanakkor 60 napra hatósági felügyelet alá helyezték őket.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Több mint tíz százalékkal nőtt az átlagbér
Ellenzi az RMDSZ a sürgősségi eljárást a büntetőjogi reform végrehajtásában
Romsilva: az év eleje óta több mint 20 ezer köbméter fát vágtak ki illegálisan

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ