Iráni és iraki migránsok próbáltak Romániába szökni
Vissza

Iráni és iraki migránsok próbáltak Romániába szökni

Nyolc iráni és három iraki állampolgárt füleltek le a temesvári határrendészek. A külföldiek épp Szerbiából próbáltak illegálisan bejutni Romániába két török állampolgár segítségével.

A Temes megyei Torontálkeresztes határrendészei múlt hétvégén az éjjellátó kamera segítségével lettek figyelmesek egy 11 személyből álló csoportra, amely a szerb határ felől Romániába haladt.

A rendőrök észrevették, hogy a csoport addig nem mozdult, amíg a közelbe meg nem érkezett egy gépkocsi, amely felvette az embereket. A határrendészek leállították a járművet, a migránsokat pedig bevitték a rendőrségre, kihallgatásra.

A hatóság emberei kiderítették, hogy a csoportban iraki és iráni állampolgárok voltak, öt férfi és három nő, 22 és 42 év közöttiek, illetve négy kiskorú, 4, 8, illetve 16 évesek.

Arra is fény derült, hogy a gépkocsi vezetője és a mellette utazó személy egy 19 és egy 25 éves, Romániában élő török állampolgár volt.

Mint kiderült, az iráni és iraki állampolgárok illegálisan próbálták átlépni a szerb–román határt, és Nyugat-Európa valamelyik országába próbáltak eljutni török vezetőik segítségével.

Az ügyben a 11 migráns ellen államhatár illegális átlépése, a két török állampolgár ellen pedig embercsempészet miatt indult eljárás. Ugyanakkor 60 napra hatósági felügyelet alá helyezték őket.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Nem sikerült 70 ezer eurót átvinni a ...
S a te családod milyen?
Orbán Viktor: semmi szükség arra, hogy ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ