Iohannis: Romániát teljesen felkészületlenül érte az egészségügyi válság. Ki a hibás?
Vissza

Iohannis: Romániát teljesen felkészületlenül érte az egészségügyi válság. Ki a hibás?

Romániát teljesen felkészületlenül érte az egészségügyi válság - állapította meg ma esti sajtónyilatkozatában Klaus Iohannis államfő. Hozzátette: a PSD okolható a jelenlegi katasztrofális helyzetért.

„Egyetlen pillanatra se feledjük el, hogy az 1989-es forradalom után három évtizeddel Románia teljesen felkészületlenül került egy példa nélküli egészségügyi válságba. Világosan és egyértelműen ki kell mondani, hogy a PSD a főbűnös a jelenlegi katasztrofális helyzetért. Pártállástól függetlenül, minden román iránti kötelességem, hogy nevén nevezzem a dolgokat, mert óriási a tét - a holnap Romániájának sorsa”- hangoztatta a Cotroceni-palotában az államfő.

Kifejtette: ilyen „áldatlan” körülmények között vállalta el a kormányzás felelősségét a Nemzeti Liberális Párt (PNL), és bár „minden oldalról támadták”, több téren is előrelépést ért el.

Úgy vélte: amennyiben a PSD lett volna hatalmon, „egészségügyi katasztrófa” következett volna be, és kijelentette, hogy a PSD-kormány „normális körülmények kötött is minden szinten csúfosan megbukott”.

(Borítókép: presidency.ro)


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Oltáselőjegyzéskor előnyt élveznek az ...
Téli bonyó és a perecoltás
Farkas Árpáddal a magyar kultúra napján

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ