Iohannis: minden lehetőséget ki kell használni az európai pénzek lehívására
Vissza

Iohannis: minden lehetőséget ki kell használni az európai pénzek lehívására

Az európai uniós alapoknak fejlődésünk alappillérévé kell válniuk - jelentette ki Klaus Iohannis államfő. Hozzátette: ilyen vonatkozásban Romániának egyetlen lehetőséget sem szabad elszalasztania.
„Az európai alapoknak fejlődésünk alappillérévé kell válniuk. Romániának egyetlen lehetőséget sem szabad kihagynia, hogy EU-s alapokból finanszírozzon fejlesztési projekteket, és nem folytathat rövidtávú, kispályás játékokat, esetleges választási megfontolásokból. Fontos, hogy a lehető legtöbbet hozzunk ki az európai finanszírozási mechanizmusokból, például a SURE-kezdeményezésből és az európai gazdaságélénkítési tervből. A SURE például egy nagyon hasznos eszköz, mert a munkahelyek megtartásának lehetőségével támogatja mind a munkavállalókat, mind a vállalatokat. Kötelességünk, hogy a következő uniós pénzügyi ciklusban kihasználjuk az európai alapok által kínált minden fejlesztési lehetőséget” - mondta Iohannis.

Hangsúlyozta, az európai alapokkal támogathatók a kis- és középvállalkozások, a kutatás és az innováció, és a transzeurópai közlekedési hálózatokba történő beruházások azzal a céllal, hogy „ösztönözzék a gazdasági fellendülést, és magas termelékenységű, minél jobban megfizetett munkahelyeket hozzanak létre az ország lakóinak, de azok számára is, akik külföldről térnek haza”.

EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Puskás, a musical – előbemutató ...
A parlementbe hívták Ludovic Orban ...
Tenisztorna a cseh fővárosban

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ