Iohannis: minden lehetőséget ki kell használni az európai pénzek lehívására
Vissza

Iohannis: minden lehetőséget ki kell használni az európai pénzek lehívására

Az európai uniós alapoknak fejlődésünk alappillérévé kell válniuk - jelentette ki Klaus Iohannis államfő. Hozzátette: ilyen vonatkozásban Romániának egyetlen lehetőséget sem szabad elszalasztania.
„Az európai alapoknak fejlődésünk alappillérévé kell válniuk. Romániának egyetlen lehetőséget sem szabad kihagynia, hogy EU-s alapokból finanszírozzon fejlesztési projekteket, és nem folytathat rövidtávú, kispályás játékokat, esetleges választási megfontolásokból. Fontos, hogy a lehető legtöbbet hozzunk ki az európai finanszírozási mechanizmusokból, például a SURE-kezdeményezésből és az európai gazdaságélénkítési tervből. A SURE például egy nagyon hasznos eszköz, mert a munkahelyek megtartásának lehetőségével támogatja mind a munkavállalókat, mind a vállalatokat. Kötelességünk, hogy a következő uniós pénzügyi ciklusban kihasználjuk az európai alapok által kínált minden fejlesztési lehetőséget” - mondta Iohannis.

Hangsúlyozta, az európai alapokkal támogathatók a kis- és középvállalkozások, a kutatás és az innováció, és a transzeurópai közlekedési hálózatokba történő beruházások azzal a céllal, hogy „ösztönözzék a gazdasági fellendülést, és magas termelékenységű, minél jobban megfizetett munkahelyeket hozzanak létre az ország lakóinak, de azok számára is, akik külföldről térnek haza”.

EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Marica grófnővel zárja évadát a magyar ...
„Hervay olyat tud a világról ...
Fejlődési pályán

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ