Iohannis: kormány még nincs, a vakációnak azonban vége
Vissza

Iohannis: kormány még nincs, a vakációnak azonban vége

Iohannis mindaddig nem hívja a pártokat konzultációra, amíg nem körvonalazódik biztos parlamenti többség egy új kormány támogatására, jelentette be az államfő csütörtökön. A kisebbségi kormány nem megoldás, lám, Nicolae Ciuca kijelölt miniszterelnök még azelőtt lemondott mandátumát, hogy a javasolt kabinet a törvényhozás elé állt volna – indokolta döntését az államfő.

Iohannis elmondta azt is: hétfőtől nem hosszabbítják meg a kéthetes vakációt az óvodások, iskolások számára, a jelenléti oktatás viszont attól függ, hogy az illető tanintézetben milyen arányban vannak a tanügyi alkalmazottak beoltva.

Időközben a Nemzeti Liberális Párt (PNL) folytatta a kormányalakítási tárgyalásokat, ezúttal a Szociáldemokrata Párttal (PSD). Mind Florin Citu, a liberálisok, mind Marcel Ciolacu, a PSD elnök úgy nyilatkoztak: sok közös pontot találtak, amelyek jó kiindulópontot jelenthetnek a jövőbeli együttműködésre. Citu újságírói kérdésre cáfolta, hogy tisztségekről szó esett volna, felmerült viszont egy érdekes megoldás: kétévente cserélődő kormányfő, mondta.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Megdőlt a napi rekord: közel 35 ezer új ...
Prefektus: Kolozsváron a 22,1 ezrelékes ...
Emancipáció húsz lejre

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ