Iohannis és Orban is gratulált Maia Sandunak
Vissza

Iohannis és Orban is gratulált Maia Sandunak

Klaus Iohannis államfő és Ludovic Orban miniszterelnök is gratulált ma Maia Sandunak, a Moldovai Köztársaság megválasztott elnökének.
„A Moldovai Köztársaság állampolgárai úgy döntöttek, hogy folytatják az európai és demokratikus utat, a haladás útját! Románia támogatja a Moldovai Köztársaságot a modernizációért, a demokratizálódásért és az Európai Unióhoz való közeledésért tett erőfeszítéseiben” - írta Iohannis a Twitteren.

„Gratulálok Maia Sandunak a kategorikus győzelemért! Történelmi eseménynek vagyunk tanúi a Moldovai Köztársaságban. Maia bebizonyította, hogy a választásokat meg lehet nyerni becsületes és tisztességes kampánnyal. Meggyőződésem, hogy ő az az elnök, akire a változás mellett szavazó jó emberek vártak” - írta ma reggeli Facebook-bejegyzésében Orban.

A központi választási bizottság (CEC) által összesített adatok szerint az Akció és Szolidaritás Párt (PAS) jelöltje, Maia Sandu nyerte az elnökválasztást a Moldovai Köztársaságban. Sandunak több mint 15%-os előnye van a szavazatok 99,86%-os feldolgozottsága mellett.

A CEC által ismertetett előzetes eredmények szerint hétfő reggel 8 óráig a 2143 szavazókörzet közül 2140 jegyzőkönyvét összesítették, Maia Sandu az érvényesen leadott 1.628.370 szavazatból 938.390-et kapott, ami 57 63%-ot jelent.

Ellenfelére, a jelenlegi államfőre, a függetlenként induló, de a Szocialisták Pártjának támogatását élvező Igor Dodonra 689.980 szavazó adta voksát, ami 42,37%-nak felel meg.

EZ ÉRDEKELHETI
KÜLPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Humora, átlényegülő tehetsége ...
Koronavírus – 1059 pozitív ...
„Elindítunk egy folyamatot, amely a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ