Iohannis és Morawiecki a kétoldalú együttműködés fejlesztéséről beszélt
Vissza

Iohannis és Morawiecki a kétoldalú együttműködés fejlesztéséről beszélt

Ma Klaus Iohannis a Cotroceni-palotában fogadta a lengyel kormányfőt, Mateusz Morawieckit, akivel a román-lengyel kétoldalú együttműködés megerősítéséről, a közös regionális és európai célkitűzésekről tárgyalt – olvasható az Államelnöki Hivatal sajtóközleményében.

„Klaus Iohannis államfő nagyra értékeli a kétoldalú együttműködés szintjét. A két fél kötelezettséget vállalt a stratégiai partnerség fejlesztésére és abban is megegyezett, hogy folytatni kell a jó úton haladó gazdasági együttműködést, beleértve a kölcsönös beruházásokat is” - áll dokumentumban.

Ami az európai szintű együttműködést illeti, Klaus Iohannis hangsúlyozta, hogy Románia teljes mértékben támogatja az Európai Unió 2019-2024-es periódusra szóló stratégiai programját, és támogatja a kohéziós politikát és a közös agrárpolitikát, amelyekre a büdzsében jelentős összegeket különítettek el.

Iohannis üdvözölte a lengyel oldallal folytatott kiváló együttműködést, amely lehetővé tette a Három Tenger Kezdeményezés megszilárdítását, amely hatékony eszköz a regionális gazdasági fejlődés ösztönzésére, az európai kohézió fokozására és a transzatlanti kapcsolatok megerősítésére.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Mi történik a következő fesztiválokkal: ...
Négyen a nagyágyon: Cumikaland
Nyihaha

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Örökballagók
  • Kedves végzősök!
  • Ballagás 2020 – otthon, lélekben ...
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?