Iohannis, Cîţu és Arafat lemondását követelték Kolozsváron is
Vissza

Iohannis, Cîţu és Arafat lemondását követelték Kolozsváron is

Száznál többen vettek részt a Kolozs Megyei Prefektúránál szervezett tüntetésen ma délután, amelyen a kormány szabad mozgást korlátozó intézkedései ellen tiltakoztak.

Sokan az U kolozsvári futballklub logójával ellátott maszkot viseltek, de olyanok is akadtak, akik a maszkviselés elutasításával tiltakoztak. A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) ma a prefektusi hivatalok székhelye előtt szervezett tüntetéseket országszerte, Florin Cîţu kormányfő és Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkár lemondását követelve.

A sztrájkolók később végigvonultak a belvároson mindenkit arra biztatva, hogy vonuljon utcára szabadsága érdekében.  

Az alakulat szerint a Cîţu-kormány intézkedései sértik a román állampolgárok alapvető jogait, ezért az egészségügyi válság ürügyén bevezetett törvénytelen, következetlen és irracionális korlátozások azonnali eltörlését, az ezek elrendelését alátámasztó tudományos érvek ismertetését kérik, illetve követelik Florin Cîţu miniszterelnök és Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkár lemondását.

Közleményében az AUR tiltakozik a kollektív büntetésként elrendelt diktatórikus intézkedések ellen és a koherens közpolitikák hiánya miatt, továbbá a vállalkozók elnyomása, az üzleti szférában uralkodó katasztrofális állapotok, a bírságok terén alkalmazott kettős mérce ellen, valamint a médiazsarnokság ellen, amellyel kísérleti fázisban levő vakcinákat népszerűsítenek a sajtó cinkosságával.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

TŰZ A TETAROM 1-NÉL, A TÖRÖKVÁGÁSNÁL
Alacsony az átoltottság, nehéz behozni ...
Kezdődhet októbertől a vakcinalottó

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd: ...
  • Egy báró szobra
  • VIDEÓINTERJÚ – Hogyan ...
  • Több mint egy tucat település vörös ...
  • Toleranciagyakorlás