Iohannis: az idősek maradjanak otthon
Vissza

Iohannis: az idősek maradjanak otthon

Felelősségteljes magatartásra szólított fel hétfőn Klaus Iohannis államfő, és külön szólt az idősebb emberekhez, akiket arra kért, hogy biztonságuk érdekében maradjanak otthon.

Egyben bírálta azokat a politikusokat, akik politikai tőkét próbálnak kovácsolni a koronavírus-járványból. „Viselkedjünk felelősen, ne járuljunk hozzá e mindenki számára nehéz időszak meghosszabbításához” – idézte az államfőt az Agerpres hírügynökség.

Az államfő a helyzet súlyosságát hangsúlyozta, és egységes fellépésre biztatott. „Minden román állampolgárnak, függetlenül attól, hogy egészséges vagy beteg, joga van a védelemhez. Mindenkit biztosítok arról, hogy a román állam minden erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy sikeresen túllépjünk ezen a nehéz időszakon”- mondta az államfő.  Jelezte, hogy a romániai hatóságok a jelenleginél is keményebb intézkedéseket fognak hozni a járvány megfékezésére, amikor azok elkerülhetetlenné válnak.  Az államfő arról is beszélt, hogy milyen segítséget nyújtanak a vállalkozóknak.„Az elmúlt napokban elfogadott társadalmi és gazdasági intézkedéseket újabbakkal egészítjük ki, amely  több vállalkozói rétegnek nyújt majd segítséget” – mondta Klaus Iohannis.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Idén már biztosan nem lesznek ...
Otthonról színházat – online ...
A legtöbb idegenlégiós csapata a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ