Iohannis: a tesztek kölcsönös elismerése megkönnyítené a szabad mozgást az EU-ban
Vissza

Iohannis: a tesztek kölcsönös elismerése megkönnyítené a szabad mozgást az EU-ban

A koronavírus-tesztek kölcsönös elismerése megkönnyítené a szabad mozgást az Európai Unió (EU) területén - jelentette ki Klaus Iohannis államfő, az Európai Tanács állam- és kormányfőinek videoértekezletén.

Az Államelnöki Hivatal szerint, a Charles Michel tanácselnök által összehívott megbeszélés legfontosabb napirendi pontjai a COVID-19-járvány által okozott egészségügyi válság kezelésével, elsősorban a teszteléssel, az oltásokkal és a nemzeti szinten hozott intézkedésekkel kapcsolatos kérdések voltak.

Az oltásokkal kapcsolatban az államfő méltatta az Európai Bizottság arra irányuló erőfeszítéseit, hogy tárgyaljon az oltóanyaggyártókkal.

Kijelentette: országos szinten a COVID-19 elleni oltási stratégia véglegesítése folyamatban van, és e tekintetben figyelembe vették az Európai Unió és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vonatkozó iránymutatásait.

Megerősítette: rendkívül fontos az védőoltásokkal kapcsolatos megfelelő kommunikáció, és szorgalmazta, hogy induljon uniós szintű kampány, amely hangsúlyozza a COVID-19-elleni oltás előnyeit.

(Borítókép: presidency.ro)


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iohannis: nem szándékozunk lezárni az ...
Elhunyt az argentinok legendája, Diego ...
Bukaresti kórház folyosóján kezelt ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Pozitív emberek pozitív teszttel, ...
  • Országos jelentőségű lelet ...
  • Frankenstein-horror
  • Elhunyt Angi István zeneesztéta
  • Hosszú járvány lesz: 3 év kell a ...