Iohannis: a korrupció aláássa a jogállamot és a demokráciát
Vissza

Iohannis: a korrupció aláássa a jogállamot és a demokráciát

A korrupció elleni küzdelem világnapja alkalmából kiadott üzenetében Klaus Iohannis kijelenti: a korrupció gyengíti az államot, az ország intézményeit, és a társadalom visszafejlődését eredményezi.

Ugyanakkor, véli, a korrupció az emberi jogok lábbal tiprásához vezet, fenntartja a szervezett bűnözést, torzítja a piacokat és csökkenti az állampolgárok életminőségét.

„A korrupció a legsérülékenyebb társadalmi kategóriákat érinti, egy ördögi kör fogságában tartja a szegény közösségeket, fékezi a fejlődést, és csökkenti az állam ama képességét, hogy a legjobb szolgáltatásokat nyújtsa azoknak, akiket szolgálnia kell” - fogalmaz üzenetében az elnök.

Klaus Iohannis szerint a kommunizmus leverése óta eltelt harminc évben Románia jelentős előrelépést tett a korrupció elleni küzdelem terén, ennek a folyamatnak azonban folytatódnia kell, és ez mentalitásváltást, következetességet, illetve megingathatatlan elveket feltételez.

"Első elnöki mandátumom tele volt kihívásokkal, a román emberek és a demokratikus politikai erők támogatásával azonban sikerült az európai úton tartanunk az országot. Románia a stabilitás és az európai szellemiség tartóoszlopa maradt a régióban, annak ellenére, hogy egyes politikusok előszeretettel alárendelték volna az államot személyes vagy csoportérdekeiknek" - teszi hozzá.

(Fotó: presidency.ro)


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Minden Forma–1-es csapat ...
Online közgyűlés és „díjkiosztó” az ...
Tűvel, cérnával és hittel küzdenek ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ