INSCOP: Johannis a legnépszerűbb
Firea és Ponta fej-fej mellett
Firea és Ponta fej-fej mellett
Vissza

INSCOP: Johannis a legnépszerűbb

Klaus Johannisban, Gabriela Fireában és Victor Pontában bíznak a legjobban a románok - derül ki abból a felmérésből, amelyet a Konrad Adenauer Alapítvány megrendelésére január 21-e és február 5-e között készített az INSCOP piackutató intézet.

"Klaus Johannisban a megkérdezettek 39,5%-a megbízik, vagy nagyon megbízik, ez csaknem 5%-os növekedést jelent 2018 novemberéhez képest. A második helyet Gabriela Firea bukaresti főpolgármester foglalja el 23,9%-os népszerűségi indexszel, (tavaly novemberben 26,2%-on állt). A harmadik helyre, 23,7%-kal Victor Ponta (+2,5% tavaly novemberhez képest) jött fel" - derül ki az Agerpres hírügynökségnek megküldött közleményből. 

Őket Dacian Cioloş volt miniszterelnök követi 22,5%-kal, majd alig egytizeddel lemaradva, Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke következik 22,4%-kal (+0,5%).

A további sorrend Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke 16,1%,-kal (+1,6%), Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke 12,6%-kal (+1%), Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke 10,7%-kal (+ 3,7%), és Traian Băsescu volt államfő 10%-kal (+ 1,7%).

Viorica Dăncilă kormányfő 9,5%-ra esett vissza (-1,3%), őt Ion Iliescu 8,8%-kal (-1,2%), Kelemen Hunor 7,6%-kal (+3,1%) és Eugen Tomac 6,4%-kal (+1%) követi.


 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tánczos Barna szenátornál is ...
Indul magyar kilencedik osztály a ...
Varga Judit: folytatódhat az SZNT ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ