Influenza: Kolozs megyei a 45. áldozat
Vissza

Influenza: Kolozs megyei a 45. áldozat

Negyvenötre nőtt az influenza halálos áldozatainak száma Romániában – tájékoztatott hétfőn az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) keretében működő Járványügyi Felügyelet.

A legutóbbi áldozat egy 55 éves, Kolozs megyei férfi, aki az A típusú influenzavírussal fertőződött meg. A férfi más betegségben is szenvedett és nem volt beoltva influenza ellen.

Az INSP jelentése szerint február 10-16 között országszerte 6601 influenzás esetet jegyeztek, ami csökkenő tendenciát jelent az előző héthez képest (7577), viszont négyszerese a tavalyi azonos időszaknak, amikor 1534 influenzás esetet vettek nyilvántartásba. A légúti fertőzések száma meghaladta a 159 ezret, ami 62 százalékos növekedést jelent tavalyhoz képest, és közel 4 százalékost az előző héthez képest.

Jelenleg országszerte 2167 tanulót érint az oktatás teljes vagy részleges szüneteltetése az influenza miatt – közölte hétfőn a tanügyminisztérium. A szaktárca leszögezi, hogy ez a szám nem az influenzában megbetegedett diákok számával egyenlő. Részlegesen vagy teljesen szünetel az oktatás Bukarestben és további 10 megyében. Ezek Maros, Teleorman, Kolozs, Szilágy, Ilfov, Iaşi, Konstanca, Galac, Brassó és Suceava.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kolozsvár: öt új koronavírusost vettek ...
Bezárkózva
Virtuális életünk valós bajai

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ