Indulhat a háztartási gépek roncsprogramja
Vissza

Indulhat a háztartási gépek roncsprogramja

Nyilvánosságra hozta ma a környezetvédelmi minisztérium a háztartási gépekre vonatkozó roncsprogram rajtjának időpontját: Mircea Fechet miniszter bejelentése szerint december 15-étől lehet igényelni az értékjegyeket.

„Nagy várakozás előzi meg a programot, éppen ezért 2018-hoz képest megdupláztuk a program költségvetését” – mondta Fechet, hozzátéve: az idei program költségvetése 40 millió lej, így legalább 100 ezer értékjegy lesz elérhető a régi háztartási gépek újakra cserélésének megkönnyítésére a programot lebonyolító Környezetvédelmi Alap honlapján (www.afm.ro).

Mint ismeretes, idén kibővítették a programot, azaz már a régi porszívókat, ruhaszárítókat, laptopokat és tableteket is be lehet cserélni. A régi laptopokért 500 lejes vouchert adnak egy új laptop vásárlásához, az új légkondicionáló berendezések, hűtőszekrények, fagyasztók, televíziók, ruhaszárítók, mosogatógépek vásárlását 400 lejjel támogatják, a tabletekét és mosógépekét 300 lejjel, porszívócseréhez pedig 200 lejjel járul hozzá az állam.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Oltásbizottság: több mint 300 ezren ...
A miniszterelnöknek is beadták a ...
Komoly műszaki gondok a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ