Indul a 2024-es államelnök-választáson Ludovic Orban
Vissza

Indul a 2024-es államelnök-választáson Ludovic Orban

Ludovic Orban, a Jobboldal Ereje (PFD) párt elnöke kedden bejelentette, úgy döntött, indulni fog az államelnöki választásokon, mondván, nehezére esne támogatni bárki mást erre a tisztségre, miután Klaus Iohannis "már a parlamenti választásokkor árulóvá vált, és visszajátszotta Romániát a PSD kezére".

„Nem nyertük meg a parlamenti választásokat, de készen álltunk kormányozni Romániát, volt csapatunk, volt partnerünk, akivel erős koalíciót alkothattunk volna, és valóban véghezvihettük volna a reformokat, amelyekre Romániának szüksége van. Sajnálatos módon az, akinek támogatnia kellett volna ezt a projektet, elárult minket. Iohannis már a parlamenti választásokkor elárult minket, és ő volt az, aki ismét visszajátszotta a Szociáldemokrata Párt kezére Romániát, ez az igazság!”, jelentette ki Orban.

Emlékeztetett: annak idején támogatta Iohannist, mert el sem tudta volna képzelni, hogy valaki, aki egész nap a PSD ellen beszélt és a legfőbb rossznak tekintette, hirtelen vált, és az addigi tetteivel szöges ellentétben kezd cselekedni. Ezek után már nagyon nehezére esik támogatni bárkit is erre a tisztségre, ezért úgy döntött, versenybe száll az államelnöki tisztségért - szögezte le Orban.

Úgy véli, elég tapasztalata van, és fel van készülve erre a tisztségre, és rámutatott, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) élére is saját érdemeiért, az emberek belé vetett bizalma miatt jutott, Iohannis és a neki engedelmeskedők akarata ellenére, és soha nem kötött kompromisszumot.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Közel 900 jogosítványt vontak be a ...
VIDEÓ – KMN: György Attila kerek ...
VIDEÓ - KMN: A szecesszió Kolozsváron. ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ