Iktatta jelöltségét Kelemen Hunor egy újabb szövetségi elnöki mandátumért
Vissza

Iktatta jelöltségét Kelemen Hunor egy újabb szövetségi elnöki mandátumért

„Ebben az évtizedben, amikor példátlan fejlesztési lehetőségek állnak az ország rendelkezésére, nekünk többet, jobban, okosabban kell dolgozni közösségünkért, azért, hogy Románia leggyorsabban fejlődő régiójává tegyük Erdélyt” – hangsúlyozta Kelemen Hunor, aki március 28-án iktatta jelöltségét egy újabb szövetségi elnöki mandátumért.

„Ebben az évtizedben, amikor példátlan fejlesztési lehetőségek állnak az ország rendelkezésére, nekünk többet, jobban, okosabban kell dolgozni közösségünkért, azért, hogy Románia leggyorsabban fejlődő régiójává tegyük Erdélyt” – hangsúlyozta Kelemen Hunor, aki ma iktatta jelöltségét egy újabb szövetségi elnöki mandátumért.

Kelemen Hunor szövetségi elnökké választása óta kongresszusról kongresszusra jelöli ki a teendőket az RMDSZ, célt adva ezzel a munkának és a romániai magyar nemzeti közösségnek.

- Ma az RMDSZ megkerülhetetlen tényező a romániai politikában: kormányzati jelenléte nélkül nem lehet sikeres országot építeni, és az is elmondható: a megpróbáltatások ellenére biztonságosabb és élhetőbb a szülőföld, jobb magyarként élni Romániában, mint az elmúlt 40 évben bármikor - jelentette ki Kelemen Hunor.

Kelemen 1997-ben került a politikába. Volt kulturális államtitkár és miniszter, miniszterelnök-helyettes, az RMDSZ ügyvezető elnöke. Jelenleg az RMDSZ szövetségi elnöke és ismét miniszterelnök-helyettes. 2019-ben harmadszor volt az RMDSZ államelnök-jelöltje.

Az RMDSZ április 28-29-én tartja 16. kongresszusát Temesváron.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Mozgósítási gyakorlat Székelyföldön
Tiltakoznak a rendőrségi alkalmazottak
Japán sztrájk az egészségügyben

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Ballagókhoz s nem csak
  • Elballagtak az Apáczai-líceum diákjai
  • Az iskola anyacsavar, recepteskönyv, ...
  • Boné Ferenc-per: 20 év letöltendő ...
  • Magyarságfóbia