Ifjúsági olimpia: Minden napra több magyar dobogós helyezés jut
Románia is megduplázta érmeinek számát
Románia is megduplázta érmeinek számát
Vissza

Ifjúsági olimpia: Minden napra több magyar dobogós helyezés jut

A díjlovaglók között Jármy Vince ezüst-, a cselgáncsozó Vég Zsombor pedig bronzérmet nyert kedden a III. nyári ifjúsági olimpián Buenos Airesben. Jármy az Európa-válogatott tagjaként a vegyes csapatversenyben lett második, ezt a számot – amelyet nem számolnak bele az éremtáblázatba – Észak-Amerika együttese nyerte.

Vég Zsombor a cselgáncsozók 100 kilogrammos kategóriájában lett harmadik: a 16 éves ceglédi versenyző a bronzmérkőzésen ipponnal múlta felül szlovén riválisát.

A medencében ismét parádéztak a magyarok, egy arany- és egy ezüstérem lett a harmadik játéknap „termése”. Az úszó Késely Ajna aranyérmet nyert 800 méter gyorson, a 17 éves magyar versenyező 8:27,60 perces idővel csapott célba, közel öt másodpercet vert nagy korosztályos riválisára, az argentin Delfina Pignatiellóra, akitől tavaly a junior világbajnokságon még kikapott ebben a számban. Ezúttal is dobogóra állhatott

Milák Kristóf, aki a két arany mellé most ezüstérmet szerzett 100 méter pillangón. A 18 éves magyar versenyező 51,50 másodperccel idei legjobb idejét úszta, azonban a 16 esztendős orosz Andrej Minakov 51,12-es hatalmas egyéni csúccsal megelőzte őt. Milák vasárnap 400 méter gyorson, hétfőn pedig 200-on győzött.

A kardozó Pusztai Liza szállította a magyar küldöttség hetedik aranyérmét. A 17 éves magyar versenyező a fináléban magabiztos, 15–9-s győzelmet aratott a mexikói Natalia Botello Cervantes felett.

Akárcsak az előző napon, Románia minden éremfajtából szerzett egyet-egyet kedden. A legfényesebb érem a súlyemelő Sabina Baltagnak jutott az 53 kilogrammos súlycsoportban, összesítésben 177 kg-mal (lökésben 77, szakításban 100) végzett, megelőzve a kolumbiai Valentina Junkar Acerót (176 kg) és az indonéz Nur Vinatasarit (162 kg).

A többi román érem evezésben született. Florin Nicolae Arteni-Fântânariu és Alexandru Laurenţiu Danciu a második, Tabita Maftei és Alina Maria Baletchi a harmadik helyen végzett.

A magyar küldöttség három versenynap után 7 arannyal-, valamint 1–1 ezüsttel és bronzzal az éremtábla második helyén áll az oroszok (13–2–1) mögött. Románia, Koloumbiával holtversenyben az ötödik helyen áll minden éremfajtából kettőt gyűjtve.

Az ifjúsági olimpián Romániát 34 (14 versenyszámban), Magyarországot 79 (20 versenyszámban) sportoló képviseli.

Borítókép: Pusztai Liza öröme a hetedik magyar arany után


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Oltean Csongor: Románia nem tartja ...
Borboly Csabát is megbírságolta a ...
Nézőpontok

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ