Ifjúsági olimpia: Késely Ajna duplázott
Vissza

Ifjúsági olimpia: Késely Ajna duplázott

A magyar küldöttség újabb érmeket gyűjtött a III. nyári ifjúsági olimpián Buenos Airesben, Romániának be kellett érnie egy bronzzal.

Az egyéni győzelme után a vívók vegyescsapat-versenyében is aranyérmet nyert az európai 1-es válogatott tagjaként Pusztai Liza és Rabb Krisztián. A két magyar kardozónak két olasz, valamint egy-egy francia és ukrán csapattársa volt, az összecsapásokon mindegyik szakág képviselője egyszer lépett pástra. Európát három, Amerikát, valamint az ázsiai-óceániai zónát két-két, Afrikát pedig egy válogatott képviselte.

Az Európa 1-es csapat a negyeddöntőben 30–18-ra verte Afrikát, az elődöntőben 30–22-re az Európa 3-as együttest, a döntőben pedig 28–25-re Ázsia-Óceánia 1-es hatosát. A fináléban a két magyar alapozta meg a sikert, mivel Rabb 5–3-ra, Pusztai pedig 5–1-re győzte le dél-koreai ellenfelét, így az első két asszó után 10–4 volt az állás. A vegyescsapat-versenyben elért helyezés a hivatalos éremtáblába nem számít bele.

Az úszó Késely Ajna aranyérmet nyert 200 méter gyorson szerdán, a 17 éves magyar versenyező 1:57,88 perces idővel csapott célba. Késely korábban 800 méter gyorson sem talált legyőzőre, így már a második aranyát ünnepelhette az argentin fővárosban. Ez volt a nyolcadik magyar elsőség a játékokon.

Késely futamgyőztesként és legjobb idővel (1:59,52 perc) jutott a fináléba. A négyes pályán úszva nem kezdett erősen, 50 méternél negyedikként fordult, de 100 méternél már elsőként, akárcsak a táv háromnegyedénél, majd tökéletesen hajrázva – 17 századnyi előnnyel – megszerezte a győzelmet, ráadásul idején is sokat javított (1:57,88), így joggal ünnepelhetett. A magyar különítmény ezzel már öt aranyéremnél tart az ifjúsági olimpia medencés úszóversenyein. A magyarok Oroszország mögött az éremtáblázat második helyén állnak (8–1–1).

Román részről a 18 éves Andreea Dragoman asztaliteniszező kapaszkodhatott fel a dobogó legalsó fokára, megszerezve ezzel a küldöttség hetedik érmét. Az egyéni küzdelmekben a bronzmérkőzést 4:1 (–8, 11, 9, 5, 9) arányban nyert Dragoman az indiai Archana Girish Kamath ellenében, az elődöntőben 4:0-ra kapott ki a japán Miu Hiranótól. Románia az éremtáblázat hetedik helyét foglalja el (2–2–3).

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Oltean Csongor: Románia nem tartja ...
Borboly Csabát is megbírságolta a ...
Nézőpontok

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ