Idősbarát programsorozat Kolozsváron
Vissza

Idősbarát programsorozat Kolozsváron

Szépkorúaknak szánt programsorozatot indít az RMDSZ kolozsvári szervezete valamint a Pro Iuventute Egyesület, partnerségben az RMDSZ Kolozs megyei Nőszervezetével. A program célja olyan találkozási pontot biztosítani a Kolozsváron élő magyar időseknek, ahol azok ismerkedhetnek, egymástól tanulhatnak, de kikapcsolódásra is lehetőségük nyílik.

„Októberben világszerte számos civil szervezet és aktivista idősbarát programokkal teszi boldogabbá, mozgalmasabbá a szépkorúak napjait. Az idősek társadalmunk fontos tagjai, sokat köszönhetünk nekik, ezért kell tudatosan figyelni rájuk és bevonni őket is a szociális életbe– nyilatkozta Antal Melánia, az RMDSZ Kolozs megyei Nőszervezetének ügyvezető elnöke.

„Az RMDSZ programsorozata hiánypótló, hiszen Kolozsváron alig van lehetőség, helyszín arra, hogy a magyar ajkú idősek találkozzanak, és örüljenek egymás társaságának. Ezzel a programmal is próbáljuk megakadályozni időseink elmagányosodását. Azon dolgozunk, hogy olyan szociális háló jöjjön létre, amely segítséget nyújt nekik akkor, ha időskorukból adódó problémákkal szembesülnek” – nyilatkozta Oláh Emese alpolgármester, az RMDSZ kolozsvári szervezetének elnöke.

A programsorozat több rendezvényt is magába foglal, elsőként filmvetítésre hívták az érdeklődőket tegnap, és remélik, hogy a következő, november elejére tervezett mozgásos rendezvény is felkelti az idősebb nemzedék érdeklődését.  


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A román biztosjelölt megkapta a ...
Júniusban úszik legközelebb Mányoki ...
VIDEÓ - Befejezték a Mátyás király ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • A “mi” Orbánunk
  • Illyés Gergely: Stratégiailag az USR ...
  • Délutáni oktatás: iskola- és ...
  • A kisebbik rossz
  • Egy héttel korábban startol idén a ...