Huszonnégy pakisztáni és iraki állampolgárt tartóztattak fel a szerb határon
Vissza

Huszonnégy pakisztáni és iraki állampolgárt tartóztattak fel a szerb határon

Huszonnégy, pakisztáni és iraki állampolgárt tartóztattak fel az elmúlt 24 órában a szerb határon, amikor illegálisan próbáltak Romániába lépni, hogy Nyugat-Európa valamelyik államába jussanak. A migránsok között nyolc gyerek is volt, a legkisebb 4 éves.

Egy öt-, illetve egy tízfős csoportban próbáltak Szerbia felől az ország belsejébe jutni külföldi állampolgárok Zsidovin és Komornok határtelepülések területén, amikor a Krassó-Szörény megyei határrendészek lefülelték őket.

A migránsokat a rendőrségre vitték, ahol megállapították, hogy az első csoport öt pakisztáni illetőségű, 22 és 37 év közötti férfiból állt, a második pedig tíz irakiból, két férfiból, két nőből és hat kiskorúból. A felnőttek 20 és 44, a kiskorúak 4 és 16 év közöttiek voltak.

A Krassó-Szörény megyei Néranádas határtelepülésen szolgálatot teljesítő határrendészek szerdáról csütörtökre virradó éjjel kilenc, 14 és 25 év közötti pakisztáni állampolgárt füleltek le, hét férfit és két kiskorút. A migránsok azt állították, azért lépték át illegálisan a szerb–román határt, mert Nyugat-Európába akartak eljutni.

Mindannyiuk ellen tiltott határátlépés miatt indult eljárás.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Johannis bejelentette, hogy ismét indul ...
Idegek játéka
Kolozsvári Pride – Andreas ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ