Huszonhét államtitkárát meneszti a PSD
Vissza

Huszonhét államtitkárát meneszti a PSD

Március 10-én vagy 17-én esedékes a Szociáldemokrata Párt (PSD) rendkívüli kongresszusa – jelentette be Liviu Dragnea pártelnök. A román társadalomban folyamatos vita van a gazdaságról, az adópolitikáról, az egészségügyről, az oktatásról, az igazságügyről, a fizetésekről, a nyugdíjakról, a pártnak pedig „tiszta és világos álláspontja kell lennie ezekben a kérdésekben” – indokolta a kongresszus megszervezésének szükségességét Dragnea. Napirenden szerepel majd a kormányprogram újraindítása is.

„Azt akarom, hogy megszabadítsuk a román társadalmat attól a nyomástól, amelyet törvénytelen és nem demokratikus csoportok gyakorolnak az intézményekre” – állapította meg Dragnea. Hozzátette: a PSD-nek részt kell vállalnia a társadalom demokratizálódásában, az erőszakszervezeteket vissza kell terelniük alkotmányos kereteik közé. Mindamellett a pártnak részese kell lennie az ország hosszú távú fejlesztését célzó tervnek – fejtegette az elnök. Dragnea azt is elmondta: a kongresszuson bizalmi szavazást kér elnöki tisztségét illetően. 

Dragnea azt is bejelentette, hogy a PSD javaslatára kinevezett államtitkárok közül 27-et menesztenek tisztségükből.„Befejeztük az államtitkárok tevékenységének kiértékelését. A 96 államtitkár közül 27-et leváltunk. További két-három esetében egyeztetünk még a napokban” – közölte a PSD elnöke. Arra a kérdésre, hogy miért váltják le az államtitkárokat, mindössze annyit válaszolt: „különféle okok miatt.”


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Három év börtönre ítélték Michael ...
Átadták a Radnót és Nyárádtő közötti ...
Kelemen: RMDSZ-voksokkal sem ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ