Huszonhat iraki és szíriai próbált meg bejutni Romániába egy szőlőt szállító kamionban
Vissza

Huszonhat iraki és szíriai próbált meg bejutni Romániába egy szőlőt szállító kamionban

A giurgiui határrendészek 26 iraki és szíriai migránst találtak egy szőlőt szállító kamionban – illegálisan próbáltak bejutni Romániába, és a rendőröknek azt mondták, ha sikerrel jártak volna, akkor fejenként 5000 eurót kellett volna fizetniük.

A határrendészet pénteki közleménye szerint a 62 éves, román állampolgárságú sofőr által vezetett kamion szőlőt szállított Görögországból Romániába. A határőrökben gyanút keltett, hogy a raktér belső falát módosították, a csavarok pedig frissen festettek, ezért kinyitották. 25 felnőttet és egy gyereket találtak, akiknél nem voltak iratok.

A vizsgálatok során kiderült 24 iraki és 2 szíriai állampolgárról van szó, 2–49 évesek. Azt mondták, rokonaik fejenként 5000 eurót fizettek volna egy bolgár állampolgárnak, aki a fuvart szervezte.

„Az érintettek elmondták, két bolgár állampolgár ültette be őket a kamion rakterében kialakított fülkébe, és Romániába érkezésükkor fejenként 5000 eurót kellett volna fizetniük a fuvart megszervező személynek” – mutat rá a határrendészet közleménye.

A migránsok célja azt volt, hogy valamely nyugat-európai országba menjenek tovább.

A román határrendészek átadták őket a bolgár hatóságoknak, a sofőrt pedig őrizetbe vették, és kérni fogják 30 napos előzetes letartóztatásba helyezését.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A mexikói Velence
A jogállam és a kettős mércék
Kormányfő: 43 településnek nincs pénze ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ