Huszonegy migránst tartóztattak fel a román-magyar határnál
Vissza

Huszonegy migránst tartóztattak fel a román-magyar határnál

A Temes megyei Nagyszentmiklós határrendészei hét afgán és pakisztáni állampolgárt tartóztattak fel a román-magyar határ közelében. Ugyanakkor Arad megyében 14 irakit és szíriait nem engedtek átlépni Magyarországra.

A nagyszentmiklósi határrendészek szerda este a Temes megyei Nagycsanád határfalu területén füleltek le hét külföldi állampolgárt, akik az ország belseje felől a magyar határ irányába haladtak. A hét személy nem tudta megmagyarázni, mit keres a környéken, ezért a nagyszentmiklósi határrendészet székhelyére vitték őket.

Mint kiderült, afganisztáni és pakisztáni állampolgárok, öt, 18–45 év közötti felnőtt és két, 16, illetve 17 éves kiskorú, mindannyian menedékkérők. Nyilatkozataikból kiderült, azért akartak átszökni a határon, hogy Nyugat-Európába jussanak. Az Arad megyei Nagylak határrendészeinek is sikerült 14 személyt megakadályozni abban, hogy illegálisan Magyarországra jussanak.

A határrendészek az embereket a mezőn vették észre, mintegy 40 méterre a határtól, Magyarország irányába haladva.

Mint kiderült, szíriai és iraki állampolgárokról van szó, köztük tizenegy felnőtt – öt nő és hat férfi –, 19 és 33 év közöttiek, illetve három kiskorú, 3–17 évesek. Mind a tizennégyen menedékjogért folyamodtak Romániában, és azt mondták, a schengeni övezetbe akarnak jutni.

Mindegyik migráns ellen illegális határátlépés kísérlete miatt indult eljárás.

EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Négyéves programot fogadott el a MIÉRT ...
MTA: a székelység a magyar nemzet része
Lendületben a Fehér megyei ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ