Húsz huszonéves tehetséget díjaznak
Vissza

Húsz huszonéves tehetséget díjaznak

Fiatalok, huszonévesek és tehetségesek szakterületükön: nagyjából így jellemezhetők a Magyar Ifjúsági Központ YZ Intézete, a Paprika Rádió és a K plusz Program felhívásának november 26-án kihirdetett díjazottai, hiszen a kezdeményezés célja olyan húszas éveikben járó fiatalok bemutatása, akik tehetségükkel és tevékenységükkel kimagasló eredményeket értek el, teljesítményük egyedülálló és köthető Kolozsvárhoz.

 „Napjainkban megszokott jelenség, hogy példaképeink mindig távoli, csak címlapokról és a médiából ismert személyek, akiknek élete és tevékenysége tündérmese szerű tartalomként él a köztudatban. Mindeközben megfeledkezünk vagy nem is tudunk azokról a tehetséges fiatalokról, akik a közvetlen környezetünkben élnek és tevékenykednek, akik eredményei mintaként szolgálhatnak az erdélyi és kolozsvári közösségnek” – olvasható a felhívásban.

A díjra történő jelölés érkezhetett magánszemélyektől, civil szervezetektől, intézményektől, de az önjelölés opciója is lehetséges volt. A benevezett fiatalok közül választották ki a szervezők a húsz díjazottat üzlet, kultúra, tudomány, sport és közélet kategóriában.

A kultúra kategória díjazottai André Ferenc, Barazsuly Viktória Adrienn, Farkas Boglárka Angéla, Hatházi Rebeka, Jenei Deborah, Oláh Boglárka, Sánta Miriám és Semeniuc Stephanie-Gabriella.

A közélet kategóriában munkatársunk, Csiki Zsuzsanna is a díjazottak között van.

A húsz fiatallal interjúsorozat készül, amelynek részeit a Paprika Rádióban hallhatják majd az érdeklődők, a díjazásra pedig egy későbbi időpontban kerül sor.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Oltásbizottság: több mint 300 ezren ...
A miniszterelnöknek is beadták a ...
Komoly műszaki gondok a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ