Húsvéti házimozi: milyen filmeket nézzünk?
Vissza

Húsvéti házimozi: milyen filmeket nézzünk?

A húsvéti kisvakáció kiváló alkalom lehet arra, hogy – miután takarítottunk, főztünk, sütöttünk, tojást festettünk, locsoltunk és locsolódtunk – megnézzünk egy (de még inkább több) pazar filmet. Persze, bármi sorra kerülhet, kedvenc sorozatunk legfrissebb részei, régi mozirelikviáktól komor európai filmeken át a kacagtató vígjátékokig minden, tematikától függetlenül. Ha mégsem tudnánk választani, íme néhány film, ami ráadásul a húsvéthoz kapcsolódik.

The Dog Who Saved Easter (2014) Családi vígjáték imádnivaló kisállatokkal, cseppnyi romantikával és némi humorral. A Bannister család húsvétkor elutazik, Zeusz kutyájukat kutyahotelbe viszik. A kutyahotel ellene a rivális szállodatulaj szabotázsakciót kezdeményez, és Zeusz nem maradhat tétlen…

Pieces of Easter (2013) Szófukar, magányos farmer segítségére szorul a régen látott családjához húsvétra hazautazó arrogáns topmenedzser. Romantikus vígjáték emberi kapcsolatokról.

Hopp/Hop (2011) A Húsvéti Nyúl fia immár felnőtt, és rocker karrierre vágyik Hollywoodban. Vígjáték.

Jézus Krisztus szupersztár/Jesus Christ Superstar (1973) Broadway-i klasszikus musical, Jézus földi életének utolsó hetét dolgozza fel.

Nyúl Péter/Peter Rabbit (2018) Gonoszkodó pajkos nyulak és virágzó kertek dacára ez nem egy igazi húsvéti témájú film, bár sokban illik ehhez az időszakhoz. Beatrix Potter 1902-es Nyúl Péter kalandjai című könyve alapján készült modern feldolgozás.

Jelenet a Nyúl Péter című filmből

Isten nyomában Morgan Freemannel/The Story of God with Morgan Freeman (2016) Dokumentumfilm sorozat a világ vallásairól és azok történelméről az egyedülállóan jellegzetes Morgan Freemannel őskori tekercsektől a határokat feszegető idegsebészetig.

Brian élete/Monty Python's Life of Brian (1979) Milyen lehetett az élet Jézus idején? A Monty Python csapatának a válasza egyértelmű: sok volt a nevetés. Brian, a hamis próféta kalandjai a názáreti Jézus közelében.

Passió/The Passion of the Christ (2004) Mel Gibson közismert és a megjelenített agresszivitás miatt sokat vitatott feldolgozása Jézus utolsó 12 órájáról a júdási árulástól és a Gecsemáné kertből a letartóztatáson és ítéleten át a korbácsolásig és keresztre feszítésig. A jézusi szenvedés minden cseppje átjön a filmkockákról. Nem való gyenge idegzetűeknek.

Ben-Hur (2016) Egy zsidó herceg küzdelme a római birodalommal Jézus idején. Cselekedetei rabszolgaságra juttatják családjával együtt, ám találkozása Jézussal mindent megváltoztat. A film 1959-es változata 11 Oscar-díjat nyert, 2016-ban újabb változatot forgattak a történetből.

Feltámadás/Risen (2016) Trónok harca korabeli húsvéti történet, Gladiátor stílusban. Clavius, a római katona Jézus eltűnt testének nyomába ered.

A Question of Faith (2017) Három család drámai története egy tragikus veszteség után. Elő a zsebkendőkkel.

Az öt legenda/Rise of the Guardians (2012) Na, itt aztán van minden. A Mikulás, a Fogtündér, a Húsvéti Nyuszi és a Homokember összefognak, hogy megmentsék a Földet a gonosz Mumus sötétségétől.

Húsvéti tojáskaland/The Easter Egg Adventure (2004) Tojásváros lakói a pékség rablóinak nyomába erednek, ám nem a megfelelő személyt fogják gyanúperbe.


EZ ÉRDEKELHETI
ÉLETMÓD ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Filmtettfeszt: díjátadó kézfogás és ...
Szexedukáció, utcai okoskönyvtár, ...
Nyári túrákon: Árnyas erdők, kék tó és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ