Húsvét utánig zárva az iskolák, tévésuli a vizsgázóknak
Vissza

Húsvét utánig zárva az iskolák, tévésuli a vizsgázóknak

Mindaddig zárva lesznek az iskolák, amíg elmúlik a fertőzésveszély – jelentette be hétfő délelőtti internetes sajtóközleményében Monica Anisie tanügyminiszter. Továbbra is keresik a megoldásokat a tanítás folytatásához, egyelőre az online tanítást javasolják, illetve a román közszolgálati televízió közvetít tanórákat a vizsgákra készülő 8. és 12. osztályos diákoknak.

Vasárnap a tanügyminiszter azt nyilatkozta, hogy az iskolai tanítás felfüggesztése mindaddig érvényben marad, amíg a szükségállapot fennáll. Vasárnap Leonard Orban miniszterelnök azt mondta, a szükségállapot 30 napig tarthat. Ezt a mai nap folyamán jelenti be és várhatóan pontosítja Klaus Iohannis államfő. Vasárnap a tanügyminiszter azt nyilatkozta, húsvét utánig zárva lesznek az iskolák. Idén az ortodox húsvét április 19–21. között lesz.

Keresik a megoldást a távoktatásra, mondta még hétfőn délelőtt Monica Anisie, minden javaslatra nyitottak. A miniszter szorgalmazza, hogy a tanárok online órákat tartsanak, ugyanakkor más módszerekhez is folyamodnak, hiszen nem minden gyermeknek van számítógépe, táblagépe vagy internetkapcsolata otthonában. Így született a tévéleckék ötlete, a minisztérium és a Román Televízió partnerséget köt arra vonatkozóan, hogy egyelőre a vizsgákra készülő évfolyamok, a 8. és 12. osztály számára közvetítsenek tanórákat.

Hétfőn reggel a 8. osztályosoknak megtartották az első román- és matekórát (30-30 percben), ez folytatódik a hétköznapokon. Hétfőn és kedden 15 órától az érettségizőknek lesz román- és matekóra, majd szerdán biológia- és történelemóra, csütörtökön történelem- és földrajzóra, pénteken logika- és angolóra. A köztévé honlapján az eheti témákat is közlik. A műsor producere a Román Televízió, de a tematikát, a leckék sorrendjét és a tanárokat a minisztérium jelöli ki. A tévé közleménye szerint a leckéket a tévé Youtube-csatornáján és honlapján is megtalálhatjuk a visszakövethetőség kedvéért, bár délben még nem osztották meg a Youtube-csatornán a nyolcadikosok reggeli óráit.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Női olimpiai kvalifikációs ...
VIDEÓRIPORT – Így zajlik az ...
Koronavírus – Kolozs megyében ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ