Hunyad megye: árokba borult a Téglás Gábor diákjait szállító iskolabusz
Vissza

Hunyad megye: árokba borult a Téglás Gábor diákjait szállító iskolabusz

Csaknem húsz gyermeket szállító iskolabusz borult árokba hétfő reggel a Hunyad megyei Barcsánál. A hatóságok elrendelték a legmagasabb fokú (vörös) riasztást.

A Hunyad megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) illetékesei a MEDIAFAX tudósítójának elmondták, a kisbusz 687-es jelzésű megyei úton, Déva és Vajdahunyad között, Barcsánál borult árokba, mintegy 17–20 iskolás szállított.

A gyerekek Vajdahunyadról a dévai Téglás Gábor iskolába tartottak, a diákok ott tanulnak. A járműben utazott Winkler Gyula RMDSZ-es európai parlamenti képviselő fia is, ő hívta az 112-es sürgősségi hívószámot, és értesítette az iskola vezetőségét a történtekről.

Összesen tizenhárom gyerek került kórházba, őket Dévára, illetve Vajdahunyadra vittek mentőautókkal és magán személygépkocsikkal.

A dévai megyei kórházba hat diákot szállítottak mentővel. Őket részletes kivizsgálásnak vetik alá, vérvizsgálat és röntgen is lesz. Minden valószínűség szerint nem lesz szükség beutalásukra, mivel csak könnyebb sérüléseket szenvedtek. További négy diákot a vajdahunyadi kórházba szállítottak, de nem volt szükségük orvosi ellátásra.

Három gyereket magánautóval vittek kórházba.

A diákok azt mesélték szüleiknek, hogy a kisbusz sofőrje elaludhatott a kormánynál, mivel a balesetet az okozta, hogy nem vett be egy kanyart.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A külhoni románoknak üzent Johannis és ...
Pászkán Zsolt: Romániában szelektíven ...
Hosszú Katinka 400 méter vegyesen is ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ