Hosszú hétvége vár a közalkalmazottakra augusztus közepén
Vissza

Hosszú hétvége vár a közalkalmazottakra augusztus közepén

Négynapos hosszú hétvégéjük lesz a közalkalmazottaknak augusztus 12–15. között. A kormány hamarosan szabadnappá nyilvánítja 2017. augusztus 14-ét, miután 15-e, Mária mennybemenetelének ünnepe, már eleve pihenőnap.

Hasonlóan jártak el június elején, amikor a kormány június 2-át nyilvánította szabadnappá, így a közalkalmazottak öt napig, június 1. és 5. között nem dolgoztak.

A romániai alkalmazottaknak 2017-ben 14 szabadnapjuk van a különböző ünnepek miatt, tavalyhoz képest két nappal több, ráadásul csak három esik hétvégére.

A munkatörvénykönyv szerint a szabadnapok esetében kormányhatározattal kell előírni, milyen programmal dolgozzanak az egészségügyi és közélelmezési egységek, hogy sem orvosi ellátás, sem élelem nélkül ne maradjon egyetlen régió sem.

Azok az alkalmazottak, akik kénytelenek a szabaddá nyilvánított napokon dolgozni, a következő 30 napban tetszőlegesen kiválasztott szabadnapra jogosultak. Amennyiben ez nem lehetséges, a munkaadónak ki kell fizetnie a dolgozónak az arra a napra járó bérét.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Catherine Deneuve 75 éves
Donald Trump: a kongresszus is részt ...
A Sagrada Familia 136 évvel az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ