Horvátországi nyaralásra esélyesek a szászfenesi gyerekek
Vissza

Horvátországi nyaralásra esélyesek a szászfenesi gyerekek

Idén is jól szerepelt a szászfenesi Gh. Şincai Általános Iskola gyerekkara (karnagy: Florea Cor¬nelia képünkön oklevéllel a kezében) az Európai Magyar Ifjúságért Alapítvány által meghirdetett SzékelyKapuk – ZöldKapuk elnevezésű versenyen, amelyet idén a tanügyminisztérium is elismer hivatalos megmérettetésként.

A verseny lényege a magyarországi és az anyaország határain túli iskolák népművészeti hagyományokkal, közösségi kultúrával, környezeti neveléssel, társadalomépítő és humanitárius tevékenységgel kapcsolatos együttműködések támogatása.

Botár Györgytől, a szász­fenesi iskola tanárától és a program koordinátorától megtudtuk: a versenyen részt vevő romániai megyék december 20-án Szatmárnémetiben mérték össze tudásukat, és a szászfenesi gyerekek betlehemese első díjat kapott. Kolozs megyéből még két általános iskola vett részt. A verseny második része 2017 januárjában és februárjában zajlik. Akkor a környezettudatos tevékenységekre összpontosítanak. Az eredményhirdetés március végére várható. A díjazottakat horvátországi és magyarországi nyaralásban részesítik.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Sam Mendes első világháborús filmet ...
Dragoş Bányai Éva-emlékkiállítás ...
Nyomásgyakorlással oldanák meg a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ