Holnaptól Margó fesztivál – erdélyi szerzőkkel is
Vissza

Holnaptól Margó fesztivál – erdélyi szerzőkkel is

Összesen 46 kiadó mutatja be újdonságait az őszi Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron október 10. és 13. között a budapesti Várkert Bazárban, amelyen a sokszínű magyar és világirodalmat ismerhetik meg az érdeklődő olvasók.

A fesztiválon mutatja be legújabb könyvét többek között Babarczy Eszter, Barnás Ferenc, Bartis Attila, Bödőcs Tibor, Darvasi László, Gárdos Péter, Karafiáth Orsolya, Kiss Judit Ágnes, Kukorelly Endre, Láng Zsolt, Molnár T. Eszter, Nádas Péter, Nyáry Luca, Szántó T. Gábor, Szécsi Noémi és Tóth Edu is. Idén először a Margó is bemutatja saját kiadású sorozatának első kötetét, a Simon Márton válogatásában készült, limitált példányszámú kötet témája a klímaváltozás, a könyvben válogatott versek, kisprózák és egy nagyinterjú is helyet kapott.

Számos neves külföldi szerzővel is találkozhatnak az irodalom kedvelői, személyesen jelen lesz a Szólíts a neveden című regényével és Oscar-díjas filmadaptációjával világszerte ismertté vált André Aciman, de Budapestre látogat Bas Rosenbrand, Jakub Plachy, Elisabeth Asbrink, Afonso Cruz, Sissel-Jo Gazan, Kim Leine és Jón Kalman Stefansson is.

Ötödik alkalommal adják át a rendezvényen a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat, amelynek nyertese a pénznyeremény mellett 10 millió forint értékű kereskedelmi és médiatámogatást kap – olvasható a közleményben.

Erdélyi szerzők a Margón

A fesztiválon több erdélyi magyar szerző friss kötetét is bemutatják. A budapesti fesztiválközönség megismerheti Zágoni Balázs Fekete fény című regénysorozatának második részét, az Odaát című, a Móra kiadónál megjelent ifjúsági kiadványt október 12-én, szombaton 13:30-tól, a Kazamata színpadon mutatják be.

Kuncz Aladár életművét feldolgozó, a magyarországi Országos Széchényi Könyvtár és a Kriterion Kiadó gondozásában megjelenő sorozat legújabb részét is elviszik a fesztiválra. Október 12-én, szombaton este 7 órától a Vásárszínpadon Kuncz Aladár: Kritikák, portrék, tanulmányok I–II. című kiadványról Vincze Ferenc beszélget a kötet szerkesztőivel, Juhász Andreával és Filep Tamás Gusztávval, valamint a sorozatszerkesztő Boka Lászlóval. Szintén szombaton, 19:30-tól a Kazamata színpadon mutatják be Sántha Attila Hogyan menjünk radinába a lërhëz? című kötetét.

Szombaton, este 8 órától a Vásárszínpadon Győrfi Kata Te alszol mélyebben című, a Jelenkornál idén megjelent verseskötetét ismerheti meg a közönség.

Október 13-án, vasárnap 16:30-tól Láng Zsolt idén, a Jelenkor Kiadónál megjelent Bolyai című regényét mutatják be, a szerzővel Valuska László beszélget, a kötetből Keresztes Tamás olvas fel.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Feljelentették Băsescut újabb ...
RMDSZ: a nép ügyvédje közbelépését ...
A fehér sport híreiből: döntők, ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ