Hétvégi programajánló művészetkedvelőknek
Vissza

Hétvégi programajánló művészetkedvelőknek

Számos programmal várják a kolozsvári kulturális intézmények a hétvégén mindazokat, akik „szabadulnának” a karácsonyi előkészületektől, avagy kikapcsolódnának még egyszer az ünnepek előtt.

A magyar színházban szombaton este Tom Dugdale rendezésben Tennessee Williams A vágy villamosa látható, míg a román színház színpadán, ugyanabban az időpontban Vasile Alecsandri Sânziana și Pepelea című darabját játsszák. Rendező: Alexandru Dabija.

A legkisebbek is mehetnek színházba a hétvégén, szombaton délelőtt 11 órától a Puck Bábszínház magyar társulata A csuka parancsára című előadását tűzte műsorra. A mese főhőse a rettenthetetlen Jemeljuska, aki nem ismer lehetetlent. Jemeljuska megkegyelmez a csukának, amely varázsszavakkal hálálja meg a jószívű cselekedetet. A varázsszavak segítségével a főhős mindenkinek kedvében jár, még a Sosemmosolygó cárkisasszonyt is sikerül megnevettetnie.

Jelenet A csuka parancsára című bábelőadásból

A képzőművészet kedvelői január hetedikéig tekinthetik meg a Romániai Képzőművészeti Szövetség kolozsvári fiókjának éves tárlatát a Művészeti Múzeumban. A tárlat a kolozsvári fiók összes kreatív szekciójának részvételével valósult meg, festészeti, szobrászati, grafikai, fotó-videó, dizájn, kerámia és textilművészeti alkotások kerültek be a kiállítás anyagába. A munkák alkotói pedig minden nemzedéket lefednek.

Azok sem maradnak hoppon, akik inkább a zenét részesítenék előnyben karácsony előtt. Pénteken este 7 órától az Egyetemiek Házában az Ad Libitum Voices koncertjét hallgathatják meg, a Transilvania Állami Filharmónia zenekarának kíséretében. Vezényel: Alexandru Ilie, közreműködik: Tiberius Simu, Sergiu Coltan, Vlad Morar, Cristian Ignuţa. Műsoron: That’s amore, My way, Funiculi funicula, Les feuilles mortes, Cielito Lindo, Where do I begin és még mások.

A román opera idén sem szakít hagyományaival, Winter Delights címmel tart karácsonyi előadást pénteken 18:30-tól, valamint vasárnap délután 4, majd este 7 órától. A vokál-szimfonikus koncertet Flaviu Mogoșan vezényli, közreműködnek a román opera szólistái, ének- és zenekara, balettársulata, valamint az opera és a Sigismund Toduță Zeneiskola Junior VIP gyermekkórusa (vezényel: Anca Mona Mariaș).

(Borítókép: A képzőművészeti tárlat január 7-ig látogatható a Művészeti Múzeumban. Fotó: Horváth László)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓINTERJÚ - Mérnöki központot ...
Újabb rekordot döntött a fertőzések ...
Elke Erb kapta a Büchner-díjat

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ