Hétvégén zajlanak a Kalotaszegi Magyar Napok
Vissza

Hétvégén zajlanak a Kalotaszegi Magyar Napok

Harmadik alkalommal szerveznek Kalotaszegi Magyar Napokat Bánffyhunyadon, július 13-14-e között. A szervezők ezúttal is színes programmal várnak mindenkit, nem maradnak el a gyerekfoglalkozások, kerekasztal beszélgetések és a koncertek sem.

Július 13-án, szombaton 9 órakor minifoci-bajnokság kezdődik, amit 12 órakor családi futóverseny, kötélhúzás, családi jóga követ. A gyereksarokban pedig arcfestés, hajfonás, festés, rajzolás zajlik. 15 órakor a Libavonat interaktív gyerekműsor kezdődik 3-12 éveseknek a Barcsay-kertben Papp Attila előadásában. 15 órakor a Zsoboki alkotótábor munkáinak kiállítását nyitják meg a Ravasz emlékházban. 15.30 órakor könyvbemutatók kezdődnek, Szabó Zsolt, Kacsirek Ottó, Péntek Tímea könyveit ismertetik a Barcsay-kertben. Ugyanezen a helyszínen 16 órakor A nagy fa árnyékában címmel dokumentumfilmet vetítetnek ifj. Kós Károlyról, amelyet Péntek János nyelvész, néprajzkutató, egyetemi tanár, akadémikus méltat. 17 órakor Kalotaszeg a nagyvilágban címmel kerekasztal beszélgetés, Fülemile Ágnes előadása kezdődik. Meghívott vendégek: Péntek János, Balogh Balázs néprajzkutató, Tötszegi Tekla néprajzkutató, az Erdélyi Néprajzi Múzeum igazgató-helyettese, Szép Gyula népzenész, a Kolozsvári Magyar Opera igazgatója. Moderátor: Hegedüs Csilla az RMDSZ kultúráért felelős ügyvezető alelnöke. 18.30 órakor fellép a Magyarbikali gyerekzenekar, 20 órakor 4S Street, 21 órakor pedig Loose Neckties Society koncert kezdődik. 23 órakor Dj Zozo bulija zárja a napot a Zöld fa vendéglőben.

Julius 14-én, vasárnap 13.30 órától kezdődően gyülekeznek a népviseletbe öltözött közösségek a Bánffyhunyadi Művelődési háznál. 14 órakor indul a Népviseleti mustra, amelynek résztvevőiről csoportkép készül a református templomnál, majd felvonulnak a Barcsay-kertbe. 15 órakor ünnepi köszöntők hangzanak el, 16.30 órakor kezdődik a Kalotaszegi néptánccsoportok fellépése. Színpadra állnak a legényes versenyek győztesei, énekesek, de szerepel a programban a fúvószenekar, és hangszeren játszanak majd a bánffyhunyadi gyerekek is. 19 órakor Konck Out koncert kezdődik, 21 órakor pedig Nagy Feró és a Beatrice zárja a Kalotaszegi Magyar Napokat.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Új világokat teremteni a mese erejével ...
Munka a koronavírus-járvány idején: ...
Eugen Teodorovici a PSD elnöke akar ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ