Hétórás „rekorddal” ért véget az Untold
Vissza

Hétórás „rekorddal” ért véget az Untold

Ma reggel körülbelül 9 óra 20 perckor ért véget az Untold fesztivál idei kiadása, miután a holland lemezlovas, Armin van Buuren hajnali 2 óra 25 perctől keverte a zenét.

Armin van Buuren tavaly is jókora ráadást adott az elektromos zene kedvelőinek, és előre sejteni lehetett, hogy az idén sem lesz ez másképp. Fellépését megelőzésen a sztár csak annyit mondott: addig zenél, amíg van kinek s látja, hogy van hangulat.

A lemezlovas a koncert végén lejött a színpadról a közönség közé, és biztosította őket arról, hogy jövőre is eljön az Untoldra.

Nagy sikernek örvendett a fesztivál utolsó napján az amerikai Black Eyed Peas együttes is, ők másfél órás koncerttel örvendeztették meg rajongóikat – egyébként ez volt idei egyetlen európai fellépésük. Őket a főszínpadon Tujamo és Fedde Legrand követte, majd a programot Armin van Buuren zárta. A Ziua de Cluj úgy tudja, Emil Boc kolozsvári polgármester és Alin Tişe, a Kolozs Megyei Tanács elnöke is hajnalhasadtáig bulizott ez utóbbi zenéjére, így Boc reggel 7 óra körül hagyta el az Untold helyszínét.

Másfelől, a hatóságok összesítése szerint több mint 1600 résztvevőnek nyújtottak ellátást a mentők a fesztivál ideje alatt, közülük 39-et kellett kórházba szállítani. A legtöbb eset vasárnapról hétfőre virradó éjjel történt, ekkor 524 személyt láttak el. A fesztiválozók különféle problémák miatt kérték a mentősök segítségét, egyszerű horzsolásoktól vagy fejfájásoktól, túlzott alkoholfogyasztástól a törésekig és súlyosabb sérülésekig. Az ellátott személyek száma a fesztivál tavalyi kiadásához képest enyhén, 4,5 százalékkal csökkent.


EZ ÉRDEKELHETI
ÉLETMÓD ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Borsodi L. László a Székelyföld ...
Tranzíciók – Ismét Székely ...
Kolozsvár-dialógusok 2.0 – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ