Hétmillió lejből újítanak fel 250 vidéki rendőrőrsöt országszerte
Vissza

Hétmillió lejből újítanak fel 250 vidéki rendőrőrsöt országszerte

Ma Cătălin Ioniţă, a Román Rendőrség főparancsnoka ma azt mondta, a belügyminisztérium februárban kétmillió lejt utalt ki a bukaresti, illetve további hétmilliót egyes vidéki rendőrőrsök korszerűsítésére.

„Március végéig aláírunk egy négy évre szóló megegyezést, amelynek révén golyó- és késálló mellényeket szerzünk majd be, mintegy 70 ezer darabot, illetve ezer golyóálló rostélyos sisakot és 370 golyóálló pajzsot. Több rendőrőrs szorul felújításra mind vidéken, mind városon, erre a célra februárban kilencmillió lejt különítettünk el. Ebből hétmilliót legalább 250 vidéki őrs felújítására szánunk, a fennmaradó kétmillióból pedig fővárosi rendőrőrsök újulnak meg. Szükség van járművekre is, itt is lesz egy központosított beszerzés a belügyminisztérium szintjén, a Román Rendőrség jelentős számú különleges járművet kap, szám szerint mintegy nyolcszázat” – mondta sajtótájékoztatóján Cătălin Ioniţă.

Elmondása szerint március 17-én versenyvizsgát szerveznek azzal a céllal, hogy hat megyei rendőr-felügyelőségre pszichológusokat alkalmazzanak.

„A pszichológus megismeri az alkalmazottat, így jobban ki tudja szűrni a potenciálisan deviáns viselkedést. Fontos minél több pszichológust alkalmazni, amit már el is kezdtünk. Március 17-én versenyvizsgára kerül sor, hogy a Buzău, Bihar, Hargita és Ilfov megyei felügyelőségekre, a rendőr-főkapitányságra és a câmpinai Vasile Lascăr rendőriskolába szakképzett pszichológust alkalmazzanak. Ugyanakkor felmérjük a pszichológiai tesztek szükségességét” – zárta szavait Cătălin Ioniţă.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Horvát fiaskó
Hősiesség
Rókáék

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ